Resepi Kek batik mudah yang Mudah

By | Julai 2, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek batik mudah mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek batik mudah dalam langkah mudah 5 yang berikut. Resepi kek batik ni lebih simple, crunchy dan tidak menggunakan telur. Selamat mencuba dan jangan lupa subscribe😊. Lihat juga resipi untuk Kek Batik Indulgence, Kek Batik Gajus, Kek Batik Choc Ganache.

Pasti ada yang bertanya resepi kek batik dan cara nak buat macamana supaya jadi lembut, rangup dan gebu? Kenapa saya buat jadi keras dan mengapa jadi cair tak menjadi walaupun simple ? Kemudian tuang atas kek batik tadi. Dalam panduan ini, kami menggunakan 5 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek batik mudah yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek batik mudah

Sila rakan rakan menyediakan 5 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek batik mudah di bawah.

  1. 1 – paket biskut marie (saya guna jenama Tiger).
  2. 1 – buku butter 250g (saya guna jenama buttercup).
  3. 1/2 tin – susu pekat.
  4. 200 g – milo.
  5. 1 – sudu kecil esen vanila.

Apa yang best, dari kek batik asas, boleh jadikan kek batik cheese, kek batik oreo di atas RESEPI PILIHAN : Cara Mudah Hasilkan Popia Coklat Salut Nestum Yang Sangat Sedap. Kek Batik adalah antara manisan yang paling mudah nak dihasilkan. Menggunakan bahan-bahan yang ringkas malah ia juga tidak memerlukan ketuhar. Cukup sekadar ada kuali dan loyang.

Langkah untuk membuat resepi Kek batik mudah

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Kek batik mudah ini.

  1. Patahkan biskut marie kepada beberapa bahagian.
  2. Cairkan butter dan masukkan esen vanila.
  3. Kemudian tambahkan milo ke dalam butter yang telah cair tadi, kacau sehingga butter dan milo sebati dan pekat.
  4. Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patahkan tadi ke dalam adunan butter & milo yang telah sebati. Gaul sehingga semua roti marie tadi bersalut dengan adunan milo..
  5. Then, letak dalam loyang. Mampatkan dan masukkan ke dalam fridge. Lepas dah sejuk boleh potong dan makan.. Selamat mencuba!.
Baca :  Resepi Biskut Sarang Semut yang Lezat

Tahukah anda, menurut kajian, dengan menikmati sepotong kek dapat mengurangkan rasa stress manusia. OK, kek batik sedap dah siap untuk. Kek batik coklat antara menu yang sering menjadi pilihan orang ramai ketika jamuan. Cara yang ringkas dan mudah menarik minat orang ramai untuk mencuba resepi ini. Kek batik coklat adalah di antara menu pilihan apabila ada jamuan seperti potluck.