Resepi Sup Tulang Rusuk yang Cepat

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Sup Tulang Rusuk mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Sup Tulang Rusuk dalam langkah mudah 3 yang berikut. Nak tau rahasia sup tulang yang sedap tanpa kos yang banyak ?. Nah ikut saja cara ini, insyallah menjadi. Untuk para peniaga pun boleh guna kaedah ni.

Gunakan Tulang Rusuk PNG gratis ini untuk desain web, desain DTP, selebaran, proposal, proyek sekolah, poster, dan lainnya. Tidak menutup tulang rusuk yang bermasalah Tulang rusuk yang memar, retak, atau patah, tidak boleh ditutup dengan perban ( elastic bandage ) yang dililitkan di area dada. Dalam anatomi, tulang rusuk atau iga (Latin: costae adalah tulang panjang yang melengkung dan membentuk rongga rusuk.) Tulang rusuk melindungi dada (Latin: thorax), paru-paru, jantung, hati, dan organ dalam lainnya di rongga dada. Dalam panduan ini, kami menggunakan 10 ramuan memasak untuk membuat Resipi Sup Tulang Rusuk yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Sup Tulang Rusuk

Sila rakan rakan menyediakan 10 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Sup Tulang Rusuk di bawah.

 1. 1 kg – tulang rusuk.
 2. 8 ulas – bawang merah dihiris.
 3. 3 ulas – bawang putih dihiris.
 4. 1 – inci halia dihiris.
 5. 1 – paket sup bunjut tulang.
 6. – Sebiji kentang.
 7. 1 sudu teh – garam.
 8. 5 – sudu besar Minyak untuk menumis.
 9. 1 – labu bawang besar hiris dan goreng garis (bawang goreng).
 10. 5 – tangkai daun sup.

Pada mamalia, tulang rusuk terdapat hanya di bagian dada. Tulang rusuk berfungsi untuk melindungi organ vital yang terletak di dalam rongga dada. C Kau tulang rusuk yang ku nantikan Am keindahan yang tak terlukiskan F ku bangga menikahimu Fm jadikan engkau istriku. Reff: C Kau jawaban Tuhan dalam setiap doaku Am kau jawaban Tuhan yang.

Baca :  Resepi Celup-celup oden sup tulang yang Cepat

Langkah untuk membuat resepi Sup Tulang Rusuk

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Sup Tulang Rusuk ini.

 1. Rebus tulang hingga empuk..
 2. Dalam kuali lain, tumis bahan-bahan dalam bunjut hingga naik bau. Kemudian masukkan bawang dan halia, tumis hingga kekuningan. Angkat dan terus masukkan ke dalam periuk berisi tebusan tulang..
 3. Masukkan kentang potong empat. Masak hingga kentang empuk. Masukkan garam secukup rasa. Masukkan daun sup dan bawang goreng. Tutup api dan hidangkan..

Tulang rusuk sakit menjadi salah satu masalah yang kerap dirasakan oleh sebagian orang. Gratis untuk komersial Tidak perlu kredit Bebas hak cipta. Rib, iaitu tulang rusuk terletak pada separuh bahagian atas lembu. Bahagian daging ini memang sangat sesuai apabila dimasak sup tulang ataupun sup daging kerana tulang daging mempunyai. Karena Hawa diciptakan dari tulang rusuk Adam, sedangkan Adam tercipta purna dari tanah.