Resepi Olahan Ala biscoff cheese cake yang Cepat

By | Jun 23, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Ala biscoff cheese cake mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Ala biscoff cheese cake dalam langkah mudah 4 yang berikut. Lotus Biscoff lovers you're in for a treat! A creamy cheesecake with an airy, mousse-like texture that screams Lotus in every bite! Crushed Lotus biscuits in the crust, creamy Lotus in the filling, melted spread on top and a halo of Lotus crumbs to finish it off.

Cari satu pekan kecik ni tak jumpa-jumpa juga. Jadi kita olah sedikit bahannya berdasarkan bahan-bahan dalam biskut Biscoff.. Lotus Biscoff Cheesecake yang viral satu Malaysia. Dalam panduan ini, kami menggunakan 14 ramuan memasak untuk membuat Resipi Ala biscoff cheese cake yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Ala biscoff cheese cake

Sila rakan rakan menyediakan 14 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Ala biscoff cheese cake di bawah.

  1. – Tapak.
  2. 15 keping – biskut mery.
  3. 100 g – butter.
  4. – Cream cheese.
  5. 250 g – cream cheese tatura.
  6. 125 ml – whipping cream non diary.
  7. 3 – sdb sos keramel.
  8. – Sos keramel.
  9. 1 cawan – gula perang.
  10. 1/2 cawan – susu cair.
  11. 1 – sdb margerin.
  12. 1/2 – peket kopi essenso krimer.
  13. – Hiasan..
  14. 3 keping – biskut tiger..dihancurkan.

Dikenali juga sebagai Lotus Speculoos, kat Europe panggil speculoos, dan biasanya di UK dan US dipanggil biscoff. Dan kalau beli sampai beratus ringgit untuk sebiji kek, kalau buat lebih jimat dan makan je sepuasnya. Jadi jom kita cuba buat dan rasa betapa sedapnya kek ini sehingga mencecah ratusan ringgit. Sekarang orang semua pakat buat Lotus Biscoff Cheesecake.

Baca :  Ramuan Biskut florentine kuaci yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Ala biscoff cheese cake

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Ala biscoff cheese cake ini.

  1. Hancurkan biskut mery…kemudian cairkan butter dan masukkan kedalam biskut…ambil 1/2 pek kopi essenso bancuh dgn 2 sdb air panas.masukkan dan gaul sebati…blh masukkan dalam acuan..tekan padat dan simpan dalam peti sejuk.
  2. Cairkan gula hingga sedikit perang..masukkan susu kacau sebati..kemudian masukkan baki kopi essenso dan akhir sekali masukkan margerine….biar sejuk…
  3. Cheese dibiar lembut.dan pukul hinga kembang..dalam bekas asing..pukul whipping cream hingga kental dan campurkan cream chees serta tambahkan sekali 3 sdb sos keramel..bolehla lapis di atas dasar biskut tadi….
  4. Tuang sis keramel di atas kek.dan simpan semalaman…hingga set…kemudian boleh la taburkan biskut yang dihancurkan sebagai hiasan…

Kita pun nak try lah buat, senang je rupanya. Lotus Biscoff Cheesecake Buat Sendiri Je Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Harap semuanya dalam keadaan sihat waalfiat dan diberikan keceriaan juga kebahagian dalam kehidupan. Baiklah hari ini saya nak sharekan satu resepi yang viral sekarang ini.