Resepi Brownies Cookies Cepat 10 Bahan

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Brownies Cookies di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Brownies Cookies yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Daftar isi :

10 Bahan – Bahan Resepi Brownies Cookies

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Brownies Cookies ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia – Bahan A (Double boil).
  2. Sedia 210 g – dark choc (sy gne beryls).
  3. Sedia 80 g – butter (sy gne anchor).
  4. Sedia – Bahan B (pukul sebati).
  5. Sedia 2 – biji telur gred B.
  6. Sedia 120 g – gula perang(klau nk manis blh tmbh sb ni mmg ok less sweet).
  7. Sedia 1 – sk esen vanila.
  8. Sedia 1/4 – sk garam (klau pkai salted butter xpyh ltk pn xpe).
  9. Sedia – Bahan C (ayak).
  10. Sedia 100 g – gandum.

9 Cara Membuat Brownies Cookies

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Brownies Cookies pula. Simple saja cuma 9 langkah.

  1. Cara2 : – Masak choc dan butter double boil…
  2. Dalam bekas lain kacau telur, gula & esen. Gaul-gaul manja je..
  3. Masukkan coklat yang dah masak tadi gaul sebati last sekali masuk tepung..
  4. Pipingkan diatas macaron map… (Saya piping atas baking paper je ukuran size syiling 50sen baru tu.).
  5. Bakar suhu 130 api ats bawah 15 mnit.. pstu tmbh 5 mnit api bawah.. bergantung pd suhu oven masing2…
  6. Siap.
  7. .
  8. .
  9. .
Baca :  Cara Memasak Pajeri terung Ala kenduri Sedap 6 Langkah

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Brownies Cookies ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!