Resepi Corndog Mudah 3 Langkah

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Corndog di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Corndog yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. A corn dog (also spelled corndog) is a sausage (usually a hot dog) on a stick that has been coated in a thick layer of cornmeal batter and deep fried. This recipe for corndogs is really easy to do, if I can do it, you can do it, let's get started. All right our homemade corndogs are done, they turned out fantastic, they are really easy to do, go out there and.

Click here to visit Corndog on Corndog. Pronto pups, hotdogs on a stick. I was so happy when I first found a recipe for corndogs, because I like them so much.

10 Bahan – Bahan Resepi Corndog

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Corndog ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 batang – sosej.
  2. Sedia 200 gm – keju mozarella.
  3. Sedia 100 gm – serbuk roti (bread crumb).
  4. Sedia 2 – sudu besar sos cili.
  5. Sedia 2 – sudu besar sos thousand island.
  6. Sedia 2 – sudu besar mayonis (jika suka).
  7. Sedia – Adunan utk salutan.
  8. Sedia 1 – biji telor.
  9. Sedia – Tepung gandum.
  10. Sedia – Air.
Baca :  Cara Memasak Scones Raisin Chocolate Chip Mudah 19 Bahan

Korean corndog is a unique twist on a hot dog prepared by coating a sausage in corn dog batter, dipping it into french fries, then deep-frying the whole thing in oil. The dish is presented skewered on a. Easy Homemade Corn Dogs (アメリカンドッグ) recipe that takes just minutes to make, and they are a perfect snack for summer BBQ and parties. Allow the corn dogs to cool slightly before eating.

3 Cara – Cara Corndog

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Corndog pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sosej dipotong 2, cucuk pada batang lidi satey, potong keju kpd bentuk kiub dan cucuk pada lidi satey yg berisi sosej tadi.
  2. Campurkan semua bahan utk adunan tepung, gaul sebati, salut sosej pada bancuhan tepung, dan salut lagi menggunakan bread crumb, kemudian sejukkan seketika..
  3. Goreng sehingga keperang perangan, kemudian boleh dihiasi gengan sos cili, mayonis dan thousand island.

What is a Corn Dog without her stick? Food Truck People talk about corndog, salt lake and corn maze. Who can pass up a corn dog with pimento cheese? Or cream cheese and hot pepper jelly? Add a few crispy fried onions and some grated cheddar cheese for the greatest chili cheese dog of all time.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Corndog ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!