Resepi Oden Fish Noodle Less-Spicy yang Mudah

By | Ogos 16, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Oden Fish Noodle Less-Spicy mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Oden Fish Noodle Less-Spicy dalam langkah mudah 4 yang berikut.

Dalam panduan ini, kami menggunakan 13 ramuan memasak untuk membuat Resipi Oden Fish Noodle Less-Spicy yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Oden Fish Noodle Less-Spicy

Sila rakan rakan menyediakan 13 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Oden Fish Noodle Less-Spicy di bawah.

 1. – Bahan-bahan kuah:.
 2. 3 – kiub Pati Tomyam Knorr.
 3. 1.5 liter – air.
 4. – Bahan-bahan steamboat (ikut citarasa masing-masing):.
 5. 1 batang – lobak merah.
 6. 1 – bunga daun salad.
 7. 3 batang – anak jagung.
 8. 6 keping – Jejari ketam.
 9. 3 keping – Fishcake.
 10. 4 – biji Fishball sayuran.
 11. 15 – biji Fishball goreng.
 12. 1 – bungkus Mi ikan.
 13. 2 – biji telur.

Langkah untuk membuat resepi Oden Fish Noodle Less-Spicy

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Oden Fish Noodle Less-Spicy ini.

 1. Sediakan bahan-bahan ikut citarasa masing-masing. Potong kecil lobak merah, anak jagung, fish cake dan jejari ketam..
 2. Sediakan periuk. Masukkan air ke dalam periuk dan panaskan hingga mendidih. Masukkan kiub pati tomyam. Biarkan mendidih sekali lagi. Ummi tak tambah garam atau perisa apa-apa dah sebab dah cukup sedap kuahnya..
 3. Kemudian boleh lah masukkan anak jagung. Dah agak masak, masukkan jejari ketam, fishcake, fishball dan fishball sayuran. Air mendidih lagi baru masukkan daun salad..
 4. Apabila air mendidih kuat, masukkan terus telur yang dah dipukul dan terus gaul rata. Akhir sekali masukkan mi ikan. Masak dalam 3 minit, kemudian boleh lah ceduk ke dalam mangkuk bersama kuahnya. Makan panas-panas..