Resepi Sup Ayam Suhoon yang Enak

By | Jun 20, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Sup Ayam Suhoon mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Sup Ayam Suhoon dalam langkah mudah 3 yang berikut. Named soup ABC because it's as easy as ABC! Check out this recipe to make chicken soup, using Tumix Chicken Stock. Dinamakan Sup ABC kerana ia semudah ABC!

Iday guna sup bunjut dalam resepi ini. Hari ini saya menyediakan Sup Ayam mengikut apa yang disarankan di pek Sup saya hari ini memang sedap terasa seperti sup yang biasa dihidangkan di restoran dan hotel. Cara membuat sup ayam sangat mudah dan praktis. Dalam panduan ini, kami menggunakan 11 ramuan memasak untuk membuat Resipi Sup Ayam Suhoon yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Sup Ayam Suhoon

Sila rakan rakan menyediakan 11 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Sup Ayam Suhoon di bawah.

 1. 1 – biji bawang putih (dihiris halus).
 2. 1 – biji bawang putih (dihiris halus).
 3. 1 – inci halia (dihiris nipis).
 4. 1 – tapak tangan isi ayam (dipotong kecil).
 5. 2 – sudu besar daun bawang (dihiris halus).
 6. 1 – pokok sawi pak choy (dipotong kecil).
 7. 3 – biji cendawan shitake (dipotong dua).
 8. 2 sudu teh – garam bukit.
 9. 1 cawan – air (untuk kuah).
 10. Sedikit – lada hitam.
 11. 1 – genggam suhoon (dicelur).

Kamu bisa membuatnya langsung di dalam rumah. Kelebihan Aplikasi "Resepi Ayam" Ini: – Boleh guna offline (Kecuali gambar) – Boleh salin atau share pada rakan – Boleh cari resepi dengan fungsi search – Boleh set. Sup ayam adalah sup yang terbuat dari ayam, yang dicampur dengan berbagai bahan makanan lainnya. Aneka Resep Sop Ayam Enak dan Rahasia Cara Membuat Bumbu Sup Ayam Pak Min, Klaten, Bening, Pecok dan Bumbu Rempah Padang.

Baca :  Cara Memasak Cheesecake ala Biscoff yang Mudah

Langkah untuk membuat resepi Sup Ayam Suhoon

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Sup Ayam Suhoon ini.

 1. Bawang merah, bawang putih dan halia dimasukkan ke dalam periuk berisi air. Masukkan isi ayam dan cendawan shitake. Masak sehingga mendidih..
 2. Masukkan sawi, garam dan lada hitam. Kacau sebati. Tutup api dan sedia untuk dihidang..
 3. Masukkan suhoon ke dalam mangkuk. Tuangkan sup ayam ke atasnya. Tabur daun bawang. Sedia untuk dihidang. Selamat mencuba..

Berbica. sup ayam ni sangat ringkas tapi tetap sedap dan istimewa. apa yang istimewanya sebab sup ayam ni tidak menggunakan rempah sup dan sup bunjut. resepi ini saya dapat dari. Sup ayam adalah makanan yang sudah disarankan semenjak beratus tahun lalu untuk mengatasi sakit flu, dan beberapa penyakit lainnya termasuk kusta dan wasir. Sup ayam adalah makanan yang lezat, sehat dan mudah disiapkan entah jika Anda tengah terserang flu atau sekadar Cara Membuat Sup Ayam. Lihat juga resep #Sup Ayam Klaten/pake tulang ayam enak lainnya!. Sup ayam jamak dipilih sebagai obat klasik pengusir masuk angin sejak berabad silam.