Resepi Sup Ayam Berjagung ala² chinese style yang Mudah

By | Mac 15, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Sup Ayam Berjagung ala² chinese style mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Sup Ayam Berjagung ala² chinese style dalam langkah mudah 5 yang berikut. Andai kata ingin lebih boleh tambah bahan-bahan ikut keperluan. Ini merupakan resepi mudah dan sangat sedap. Selain daripada isi jagung, boleh saja letak atau gantikan apa saja di dalam sup ni.

Sup Ayam Berjagung ala² chinese style Kalau tak suka, tak perlu letak ya. #resep sup jagung ayam#sup jagung ayam#cara masak sup jagung ayam#chicken corn soup recipe#chicken corn soup#chinese food. Resep Ayam Kuluyuk Sweet and Sour Chicken. Entah kenapa sehari dua ni, saya asyik kemaruk nak makan sup jer. Dalam panduan ini, kami menggunakan 14 ramuan memasak untuk membuat Resipi Sup Ayam Berjagung ala² chinese style yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Sup Ayam Berjagung ala² chinese style

Sila rakan rakan menyediakan 14 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Sup Ayam Berjagung ala² chinese style di bawah.

  1. 2 – Ketul Dada Ayam (potong dadu) @ paha ayam jgn dibuang kulit.
  2. 1 Tin – Jagung Premium.
  3. 3 Ulas – Bawang Merah (hiris halus).
  4. 3 Ulas – Bawang Putih (dipukul jgn sampai pecah ye).
  5. 1 – Biji Lobak Merah (potong memanjang).
  6. Sedikit – Daun Bawang (potong memanjang).
  7. 50-80 gm – Kulat Butang@Kulat Hitam(rendam sampai mengembang-hiris).
  8. 2 – Biji Telur Ayam.
  9. – Tepung Jagung secukupnya.
  10. – Lada sulah secukupnya (optional).
  11. – Minyak secukupnya.
  12. – Serbuk perasa secukupnya.
  13. – Chicken stock secukupnya (optional).
  14. – Air Secukupnya.
Baca :  Resepi Nasi Ayam Family Mudah 6 Langkah

Tak puas hati dengan mee hoon sup yang Juita order masa di Segamat baru baru ni. Penggemar nasi ayam hainan pasti menggemari ayam kukus halia ini. Resipi ringkas tetapi padat dengan rasa auntetik masakan cina. Sup ayam ginseng ala Korea. foto: pixabay.

Langkah untuk membuat resepi Sup Ayam Berjagung ala² chinese style

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Sup Ayam Berjagung ala² chinese style ini.

  1. Goreng dahulu dada ayam sehingga separuh masak,siap alihkan..
  2. Tumis bawang merah,bawang putih dan halia sehingga naik bau..dan masukkan Air ke dalam bahan yg dah ditumis..kacau lagi sehingga mendidih,barulah masukkan Chicken Stock dan lobak merah…
  3. Masukkan Ayam,jagung tin,dan kulat kedalam.Biarkan selama beberapa minit…
  4. Selepas itu barulah masukkan daun sup,telur yg dah dipecahkan,serbuk perasa dan biarkan sehingga betul² mendidih barulah masukkan tepung jagung yang sudah diberikan air ke dalam sup td,gaul lagi sehingga betul² pekat…
  5. Dah siap dihidangkan..ambik gambar 🤤🤤..panas² mcm tu..sedap..selamat mencuba..🥰🥰.

Membuat fuyunghai ala chinese food tidak sesusah yang kita bayangkan lho. Resep sup ayam yang pertama adalah sup ayam bening. Resep ini mudah sekali dibuat karena termasuk resep ala rumahan. Meski begitu, sup ayam bening bisa menjadi hidangan yang nagih dan menghangatkan dengan resep di bawah ini lho. Resepi ikan masak stim style cina ini cukup mudah dan cepat disediakan.

Carian Resepi :https://anekaresepienak com/29-resepi-sup-ayam-berjagung-ala-chinese-style-yang-mudah/