Cara Memasak Kek coklat kukus yang Enak

By | Disember 30, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek coklat kukus mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek coklat kukus dalam langkah mudah 3 yang berikut. Coklat ganache Kek Coklat Lembap Kukus Sukatan Cawan Tapi rupanya kek coklat lembap kukus ni tak pernah lagi saya kongsikan resepinya. Kalau nak resepi kek coklat versi bakar, boleh tengok resepinya disini.

Anak-anak tentu suka makan kek sebegini. Kalau anda mahu mencuba boleh ikut resepi kek ini. As Salam, Mudahnya Buat Kek Coklat Ikut Resepi Kek Coklat Milo Moist Sukatan Cawan Azlina Ina- Mesti korang pernah buat atau pernah tahu pasal kek milo yang viral atau kek coklat moist lembap. Dalam panduan ini, kami menggunakan 10 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek coklat kukus yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek coklat kukus

Sila rakan rakan menyediakan 10 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek coklat kukus di bawah.

 1. 3 – biji telor.
 2. 2 cawan – gula.
 3. 2 cawan – tepung superfine.
 4. 1/2 tin – susu cair.
 5. 1/2 tin – susu pekat.
 6. 1 – sudu kecil soda bikarbonat.
 7. 1 – sudu kecil baking powder.
 8. 1 cawan – air.
 9. 1 cawan – serbuk koko.
 10. 1 cawan – minyak jagung/butter cair.

Itik coklat coklat boleh didapati untuk keseronokan. Cara membuat topping coklat kukus Apabila topping dan kek sejuk, letakkan di keranda yang sejuk. Ladu coklat kukus dengan Toping bersedia. Terima kasih kepada Cikgu Suraya, tuan punya blog untuk resepi kek coklat yang mudah dan sedap ini.

Baca :  Bahan Makaroni Cheese Bakar yang Mudah

Langkah untuk membuat resepi Kek coklat kukus

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek coklat kukus ini.

 1. Masukkan semua sekali bahan kecuali minyak kedalam mixer dan putar sehingga rata.
 2. Akhir sekali baru masukkan minyak dan putar lagi sekejap hingga sebati..
 3. Masukkan adunan kedalam acuan bersaiz 9 inci. Dan kukus selama 1 1/2 jam. Selepas masak Sejukkan diatas redai dan bolehla dihias dgn toping coklat ganache atau krim ikut sesuka hati๐Ÿ˜‹. Selamat mencuba.

Kek kukus coklat lembab, mudah dan menjadi. Kami nak berikan anda resepi kek coklat kukus dengan sukatan cawan. Sedapnya Kek Coklat Kukus Layer Mousse ni. Resipi kek mudah tapi sangat sedap ini adalah perkongsian dari saudari Siti Hajar Hashim. Nampak macam kek mewah tapi boleh je hasilkan secara.