Resepi Olahan Ayam lemak cili api yang Mudah

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Ayam lemak cili api mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Ayam lemak cili api dalam langkah mudah 1 yang berikut. Social Media Resepi Oleh: Che' Nom. Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api cara Negeri Sembilan yang sangatlah sedap. Macam tak percaya bila nak masak tak masukkan bawang, tapi hasilnya memang masak lemak yang mantap, ayam tidak berbau hanyir dan pedas semuanya cukup rasa.

Kacau sehingga kulit ayam nampak kering sedikit. Bahan resepi masak lomak cili api ayam kampung : Untuk masak lemak cili api udang pun boleh guna resepi ini ya. Kalau air nampak kering tambah air. Dalam panduan ini, kami menggunakan 12 ramuan memasak untuk membuat Resipi Ayam lemak cili api yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 1, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Ayam lemak cili api

Sila rakan rakan menyediakan 12 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Ayam lemak cili api di bawah.

  1. – Ayam.
  2. – Cili api (blander).
  3. – Halia (blender).
  4. – Bawang kecik(blander).
  5. – Kunyit hidup (blander).
  6. – Serai (ketuk).
  7. – Air.
  8. – Santan.
  9. keping – Asam.
  10. – Garam.
  11. – Serbuk perasa.
  12. – Gula sikit je.

Tuk bagi ayam masak lemak cili api sedap,jangan buang kulit ayam semua. It is also called Ayam Masak Lemak Cili Api. Cili Api also refers to bird's eye chilli. Here is an image of the Royal Mosque of Seri Menanti (Masjid Diraja Tuanku Munawir), full of Moghul infuence, not quite Minangkabau!

Baca :  Ramuan Rendang Ayam Mamaizz yang Lezat

Langkah untuk membuat resepi Ayam lemak cili api

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 1 langkah-langkah membuat resipi Ayam lemak cili api ini.

  1. Masukan semua bahan blander dalam periuk bersama santan,asam keping, ayam,dan serai, gaul lagi then masukan air sikit jangan bnyak sgt takut cair sngt,gaul dan perasakan dengan garam dan asam keping,biarkan gulai pekat done…

Contact Ayam Masak Lemak Cili Api Momukau on Messenger. AYAM MASAK LEMAK KUNING – adalah salah satu resepi yang mudah tapi sedap dan sangat sesuai di masak ketika hari yang sibuk. Masukkan ayam dalam kuali panas (tak perlu minyak). Ayam Masak Lemak Cili Padi Sangat Sedap Wajib Cuba. Menu simple saya hari ni ayam masak lemak cili padi.