Resepi Donut gebu mudah yang Mudah

By | September 22, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Donut gebu mudah mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Donut gebu mudah dalam langkah mudah 5 yang berikut. Goreng donut dengan minyak yang panas. Dalam video ni saya akan kongsikan rahsia iaitu buat donut lembut,gebu dan sedap. Donat GEBU GEBAS pasti diminati ramai!

Donut sememangnya amat menjadi kegemaran ramai orang dan kuih donat ini biasanya dimakan ketika sarapan pagi atau pun minum petang. Resepi Donut Susu Gebu Lembut dan Mudah. Donut Gebu Dan Lembut Paling Mudah Dalam panduan ini, kami menggunakan 13 ramuan memasak untuk membuat Resipi Donut gebu mudah yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Donut gebu mudah

Sila rakan rakan menyediakan 13 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Donut gebu mudah di bawah.

 1. – BAHAN A:.
 2. 1/4 cawan – air suam.
 3. 2 sudu teh – yis mauripan.
 4. 1 – sudu kecil gula.
 5. – BAHAN B:.
 6. 3 cawan – tepung gandum.
 7. 4 – sudu gula.
 8. 1/2 – sudu garam.
 9. 2 – sudu susu tepung.
 10. 2 – sudu marjerin.
 11. 1 – biji telur.
 12. – BAHAN C:.
 13. 1/2 cawan – air.

Resepi : Donut Gebu & Mudah Subscribe Youtube : youtube.com/c/seminitresepi. Untuk topping, cairkan coklat putih dan celupkan donut kedalam coklat putih. Jom cuba hasilkan resepi donat yang simple ini. Terpandang Donut Gebu tradisional yang ditulis oleh Norashikin di SINI.

Baca :  Bahan Oden yang Cepat

Langkah untuk membuat resepi Donut gebu mudah

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Donut gebu mudah ini.

 1. Satukan semua bahan A ke dlam bekas.. biarkan hingga yis berbuih…
 2. Satukan semua bahan B.. uli hingga jadi serbuk roti….
 3. Msukkan air sikit2.. uli sampai doh xmelekat di tangan…
 4. Rehatkan doh.. bila doh dh kembang tumbuk2 untk buangkan angin…
 5. Boleh la di bentukan dan goreng…

Mudah sekali membuat donut ini dan seronok bila tengok doh mengembang sekali ganda saiznya. Cara menggunakan nasal dekongestan yang mengandung oxymetazoline cukup mudah dan efeknya pun lebih cepat dibandingkan dengan obat minum. Semprotkan ke salah satu lubang hidung dengan. Belajar cara membuat donut yang gebu, lembut, sedap Dan mudah. Jika anda perasan, sekarang ini viral satu resepi iaitu bomboloni yang sama seperti donut.