Bahan Cucur Manis yang Lezat

By | Ogos 1, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Cucur Manis mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Cucur Manis dalam langkah mudah 5 yang berikut. Cucur manis ini sangat sesuai dijadikan juadah untuk sarapan dan makan petang. Kos penyediaan yang sangat rendah dan masa yang diambil untuk menyediakan. Cucur manis ni dah lama viral sebenarnya cuma aku ja baru nak buat tapi cucur manis ni aku buat ada tambah cheddar cheese sebab nak bagi Ada rasa lemak.

Jom admin belanja reespi Cucur Kembong aka cucur gemok. Ikuti resepi ini untuk cara yang paling ringkas untuk membuat cekodok manis! Bahan nak buat cucur kembung ni sebenarnya sama je macam cucur biasa cumanya air panas digunakan untuk membancuh adunan supaya boleh dibentuk menjadi bulat. Dalam panduan ini, kami menggunakan 4 ramuan memasak untuk membuat Resipi Cucur Manis yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Cucur Manis

Sila rakan rakan menyediakan 4 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Cucur Manis di bawah.

  1. 2 cawan – tepung gandum.
  2. 1 cawan – air.
  3. 1 cawan – gula.
  4. – Secubit garam.

Memang mudah buat resepi bingka ubi kayu sukatan cawan ni. Gigih mak-mak mencuba resepi cucur manis yang glamour baru-baru ini, sebab senang nak buat dan yang penting comel-comel je. Jadi kali ini Hakak nak anda cuba juga buat untuk anak-anak tersayang. Cara Buat Lepat Pisang Yang Lembut & Manis.

Baca :  Resepi Pankek Korea Daging Kerbau Mudah 6 Bahan

Langkah untuk membuat resepi Cucur Manis

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Cucur Manis ini.

  1. Gaulkan tepung gandum bersama gula dan garam..
  2. Masukkan air dan gaulkan sehingga sebati..
  3. Sapukan sedikit minyak di tangan supaya doh tu tak melekat. Lalu, jadikan doh berbentuk bulat..
  4. Panaskan minyak dan goreng cucur sehingga kekuning- kuningan..
  5. Siap untuk dihindang dengan sambal atau sos..

Dan gunakan cawan yg sama utk ukur tepung dan air," tu pesan Nuhaz Kitchen kalau nak buat cucur stick ni. Wah, nampak macam sedap je cucur manis ni kan? Rupanya nak buat tu mudah sangat. Paling tak sangka, cuma guna tepung gandum je sebagai bahan utama tau. Bentuk cucur manis stick yang unik dan comel ini confirm sangat disukai oleh budak-budak.