Bahan Kek pisang yang Mudah

By | November 18, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek pisang mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek pisang dalam langkah mudah 4 yang berikut. Jawabannya pasti kek pisang (cake pisang). Melihat gambar kek yang ditayang menjadikan saya sangat teringin untuk mencuba. Buronan Wisatawan Oleh-Oleh Paling populer di Kota Batam.

Kek pisang Kek Pisang merujuk kepada sejenis kuih kek yang diperbuat daripada tepung gandum, telor, minyak masak, gula, dan pisang. Kek Pisang aje pun nak kecuh. Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap. Dalam panduan ini, kami menggunakan 9 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek pisang yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek pisang

Sila rakan rakan menyediakan 9 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek pisang di bawah.

 1. 2 – biji pisang.
 2. – Susu sekotak kecil.
 3. – Gula merah 2sudu mkn.
 4. – Minyak setengah cwn.
 5. – Teluq 3biji (c).
 6. – Tepung secwn.
 7. – Soda satu sudu kecil kfc.
 8. – Baking bikarbonat 2 sudu kfc.
 9. – Garam secubit.

As Salam,- Tips dan Resepi Kek Pisang kekal Moist Walau Dibakar-Alhamdulillah. Cuti sekolah ni selain happy sebab tak payah rush bangun pagi-pagi. Banana Cake Recipe / Resepi Kek Pisang Mudah (Sukatan Cawan) Kek Pisang salah satu menu yang digemari ramai. Cara menyediakannya sangat mudah berbanding kek-kek yang lain.

Langkah untuk membuat resepi Kek pisang

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Kek pisang ini.

 1. Blender bhn cair sehingga sebati dan msukkn bhn kering..
 2. Kluarkn bhn td kacau sebati biarkan 5 min dipeti sejuk.aturkan potongan pisang mengikut kreativiti anda..
 3. Bakar dlm oven selama 17 min dgn suhu 180c.
 4. Hidangkan kek bersama teh pns…selamat menjamu selera..
Baca :  Ramuan Bihun Goreng Kicap yang Enak

Resepi Kek Pisang Lembap yang sangat sedap, gebu dan lembut. Sesuai sangat untuk dibuat hidangan minum petang bersama keluarga. Cara nak buatnya pun mudah kerana Che Nom hanya. Oleh-oleh khas Batam Pertama, Terbesar dan Berprestasi. Menyediakan berbagai olahan kek pisang sebagai oleh-oleh khas Batam. memang ramai penggemar kek pisang ini dan saya fikir hampir semua rakyat Malaysia pasti tahu apa itu kek pisang, mungkin kerana buah pisang mudah sangat untuk di dapati dan sangat bergizi.