Ramuan Kek Marble yang Lezat

By | Disember 19, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek Marble mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek Marble dalam langkah mudah 7 yang berikut. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama kek denince benim aklıma ilk olarak mermer kek düşer. Çocukluğum kokar, bambaşkadır lezzeti sanki. Saya pernah kongsikan resepi kek marble kukus. Kali ni saya buat kek marble bakar pulak dengan menggunakan oven.

Namun mencari resipi yang mudah malah menggunakan. Che Nom akan tunjukkan resepi Kek Marble dan rahsia untuk mendapatkan. My husband's favorite cake is Marble so I thought I could make one from scratch. Dalam panduan ini, kami menggunakan 12 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek Marble yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 7, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek Marble

Sila rakan rakan menyediakan 12 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek Marble di bawah.

 1. – Bahan A.
 2. 5 – biji telur putih.
 3. 50 gm – gula kastor.
 4. – Bahan B.
 5. 250 gm – mentega.
 6. 5 – biji telur kuning.
 7. 200 gm – gula kastor.
 8. 1 – sb esen vanila.
 9. C – Bahan.
 10. 200 gm – tepung naik sendiri.
 11. 1 – sk serbuk penaik.
 12. 50 ml – susu segar.

Instead of the cake mix kind. I looked everywhere online and found that different sights had this same recipe. Saya memang suka kek mentega atau kek marble atau apa apa kek yang simple macam ni. Kalau kek Coklat atau kek Red Velvet tu, agak kuranglah sikit walaupun makan juga. kek marble nutrition facts and nutritional information.

Baca :  Cara Memasak Cucur Manis yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Kek Marble

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 7 langkah-langkah membuat resipi Kek Marble ini.

 1. Sediakan mixer. Pastikan mixer kering dan x basah. Putar bahan A dari perlahan hingga speed yang laju sehingga adunan kental dan bertanduk (lebih kurang 3 minit).ketepikan meringue..
 2. Kemudian satukan bahan B kedalam mixer pula. Putar sehingga adunan gebu dan pucat.
 3. Kemudian masukkan bahan c secara selang seli kedalam adunan B tadi sedikit demi sedikit. (masuk tepung, susu, putar. tepung, susu putar. tepung susu putar).
 4. Kemudian dengan hanya menggunakan spatula masukkan bahan A (meringue). Kacau dengan perlahan sehingga rata.
 5. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian untuk diletak warna. Saya gunakan 4 warna (ungu, merah, orange, hijau).
 6. Sediakan loyang saiz 8×8 inci. glisskan dengan mentega/marjerin dan alaskan dengan baking paper. Masukkan adunan tak berwarna dahulu. Ratakan. Kemudian masuk bahagian berwarna secara bertompok2 dan mengikut corak yang diinginkan.
 7. Kemudian bakar kek pada suhu 180C selama lebih kurang 40 minit – 50 minit atau sehingga kek masak menggunakan api atas bawah (bergantung pada oven masing masing) keluarkan kek dan sejukkan di atas redai apabila telah sejuk barulah di potong.

Kek Marble Super Fluffy / Cake Marble Best Aroma. Kek marble yang gebu dan lembut tanpa ovalett. Kek marble ialah kek dengan rupa berjalur atau bertompok yang dihasilkan dengan campuran ringan tak sekata adunan kek gelap dan cerah. Resepi kek marble ini memang menjadi pilihan bagi mereka yang ingin membuat kek dengan cara yang senang tetapi kek yang dihasilkan sedap dan gebu. Faktor utama yang menjadikan kek marble. Çikolata Soslu Marble Kek Tarifinin Püf Noktası.