Cara Memasak Kuih bakar berlauk yang Cepat

By | April 9, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kuih bakar berlauk mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kuih bakar berlauk dalam langkah mudah 3 yang berikut. Assalammualaikum, masak apa hari ni untuk berbuka? Kuih ini adalah ala ala kuih Cara Berlauk cuma bezanya Kuih Cara dibakar dalam acuan kuih cara atau kuih bahulu. Untuk yang gemarkan Kuih Cara Berlauk, resipi ini lebih ringkas untuk dibuat daripada resipi tradisional.

This Malaysian kuih is a bite-sized treat that consists of savory cakes that are topped with minced meat. Ni dia kuih cara berlauk dengan inti daging cincang yang sungguh sedap. Resipi perkongsian dari nuhazkitchen nampak macam senang aje buatnya. Dalam panduan ini, kami menggunakan 12 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kuih bakar berlauk yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kuih bakar berlauk

Sila rakan rakan menyediakan 12 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kuih bakar berlauk di bawah.

 1. – Utk filling.
 2. 1 – mangkuk ayam cincang.
 3. 1 – biji bawang hollang.
 4. 1 – kuib ayam.
 5. 3 – sudu mkn rempah kari.
 6. 1 – sudu kecil garam.
 7. – Bhn adunan.
 8. 2 1/2 cawan – tepung gandum.
 9. 3 cawan – santan.
 10. 5 – biji telur.
 11. 1/2 – sudu kecil garam.
 12. – Pewarna kuning 1 sudu kecil.

Kuih bakar daging resipi turun temurun. Kuih bakar berlauk- not in English. Kuih Bakar Berdaging Yang Sangat Sedap. Kuih cara berlauk ni antara kuih kegemaran saya semasa berbuka puasa.

Langkah untuk membuat resepi Kuih bakar berlauk

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kuih bakar berlauk ini.

 1. Bancuh satukan telur santan tepung kacau whisk….
 2. Panasjan minyk tumis bwg holland hgga naik wangi..masuk kari n daging..masak hingga lembut..
 3. Panaskn acuan kemboja..masak ats dapur gas shj..taraaaà.
Baca :  Cara Membuat Nasi Kak Wok Sedap 42 Bahan

Bahan untuk adunan sama je dengan kuih cara manis, cuma kuih ni ada inti daging dan biasanya berwarna kuning. Resepi Kuih Cara Berlauk, kuih tradisi melayu yang pasti ramai menggemarinya, apa yang menarik mengenai kuih ini anda dapat merasakan lemak dan lembut(dari kuih cara), garing. Resepi Mudah Kuih Bakar Tradisi Turun Temurun Yang Sedap. Keluarkan acuan dari ketuhar, taburkan bijan yang telah digoreng dan sambung bakar selama. Bentuk kuih cara berlauk ni kebiasaan orang buat adalah dua.