Resepi Olahan Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) yang Enak

By | Julai 3, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) dalam langkah mudah 4 yang berikut. Resepi Biskut Semperit Dahlia Sukatan Cawan-Kali ini, tak dapat nafikan mood raya memang dah semakin menebal dalam diri masing-masing. Apatah lagi, kalau time masak kat dapur tu, dengar pulak Biskut Semperit Susu Dahlia Sukatan Cawan Azlina Ina. Biskut semperit susu yang cair di mulut πŸ˜‹. -Mentega saya guna mentega anchor salted (boleh guna apa apa jenis Bahan lain: -Acuan kuih semperit (nak buat ikut bentuk kesukaan masing-masing pon boleh) -Coklat cip atau apa sahaja hiasan.

Ini kerana apabila butter dan [email protected] pekat manis dipukul hingga kembang/gebu, kita masukkan udara ke dalam adunan. The brand mission and the history of Semperit. Biskut semperit adalah biskut kegemaran anak ita Dalili. Dalam panduan ini, kami menggunakan 9 ramuan memasak untuk membuat Resipi Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan)

Sila rakan rakan menyediakan 9 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) di bawah.

  1. 250 g – butter.
  2. 1 cawan – gula aising.
  3. 1/4 tin – susu pekat manis.
  4. 2 cawan – tepung kastard.
  5. 1 cawan – tepung jagung.
  6. 1 – biji telur.
  7. 2 – sudu besar serbuk coklat.
  8. – Coklat rice untuk tabur atas biskut.
  9. 1 – sudu kecil esen vanilla.
Baca :  Cara Memasak Rainbow Cookies yang Cepat

Setiap kali bulan Ramadhan, dan bila ita dah mula mengeluarkan tepung, gula dan butter untuk buat biskut. pasti pertanyaan pertama yang keluar dari mulut Dalili ialah. " mak jangan lupa buat biskut. SEMPERIT susu, biskut tradisional yang menjadi kegemaran ramai ketika bulan Syawal! BISKUT Semperit, salah satu biskut tradisional yang sudah menjadi satu kewajipan untuk dihidangkan kepada tetamu setiap kali menjelang bulan Syawal. Boleh di anggap, biskut susu ni adalah antara kuih raya paling senang Kalau nak versi warna dan berperisa boleh guna susu pekat perisa coklat atau bandung macam di bawah ini.

Langkah untuk membuat resepi Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan)

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) ini.

  1. Pukul gula,telur,butter dan esen vanilla sehingga sebati. Masukkan susu mix sbati.
  2. Masukkan semua tepung sikit2. Uli smpai sebati dan jadi doh yang lembut. Jika terlampau lembut tambah lagi tepung..
  3. Bahagikan 2 bahagian. 1 bahagian isi serbuk coklat dan uli sebati. Masukkan dalam acuan dan terap.
  4. Tabur coklat rice dan bakar dengan suhu 160c selama 25 minit.

Kuih biskut semperit susu ini sudah menjadi suatu fevret dan akan sentiasa dicari apabila anda melawat rumah saudara tiba di musim raya. Jika anda ingin mencari sesuatu untuk menjadi tambahan kepada aneka kuih anda, cubalah buat kuih semperit susu ini. Biskuit – Susu Bayi – Bebelac Abon Baby Smart Ikan Salmon (Abon Bayi, Anak,Dewasa) Produk Terbaik. Oreo terdiri atas dua keping biskut cokelat dengan krim vanilanya yang khas. Kalau-kalau Anda penasaran, kami hanya ingin memberitahukan bahwa sudah.