Resepi Sotong goreng tepung yang Mudah

By | Ogos 16, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Sotong goreng tepung mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Sotong goreng tepung dalam langkah mudah 1 yang berikut. I made sotong goreng tepung paired with honey mustard sauce for the lepak sessions! Ramai orang suka sotong goreng tepung tetapi tak sanggup nak buat kerana asyik meletup-letup. Ramai orang tunggu resipi ini kerana sotong tidak meletup ketika digoreng dan kekal rangup.

Sotong Goreng Tepung Oleh: Azie Kitchen. Ada juga goreng tapi tepung tidak melekat dekat sotong, jadi lembik dan tidak sedap. Kacau dalam tos sotong bersama lada sulah dan sedikit garam. Dalam panduan ini, kami menggunakan 9 ramuan memasak untuk membuat Resipi Sotong goreng tepung yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 1, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Sotong goreng tepung

Sila rakan rakan menyediakan 9 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Sotong goreng tepung di bawah.

  1. – Sotong.
  2. – Bahan A.
  3. – Telur.
  4. – Serbuk perasa(rencah 3 rasa).
  5. – Serbuk lada putih.
  6. – Bahan B.
  7. – Tepung bestari 2 senduk besar.
  8. – Tepung jagung 1 sdb.
  9. – Tepung beras 2 sdb.

Sotong goreng celup tepung resepi bonda. Sotong goreng tepung / crispy fried squid. Selain dari goreng tepung, sotong juga sesuai digoreng kunyit. Mudah dan menjimatkan masa, ianya boleh dimakan dengan nasi goreng atau nasi putih.

Langkah untuk membuat resepi Sotong goreng tepung

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 1 langkah-langkah membuat resipi Sotong goreng tepung ini.

  1. Basuh sotong toskan sampai btl2 kering,celupkan ke dalm adunan A selepas tu bru gaulkn dalam tepung,pastikan minyak betul2 panas dan gorengkan macam biasa..siappp.
Baca :  Bahan Sambal Tumis Sotong Salut Tepung yang Enak

Dapat pula yang panas-panas, pasti kecur air liur. Resepi Sotong Goreng Tepung, simple dan sedap, menggunakan tepung Gogi yang rangup, hidangan Sotong Goreng Tepung ini pastinya menjadi kegemaran keluarga. Sotong Goreng Tepung (Fried Squid) – Spesial Sambal. Sebagai contoh, sotong goreng tepung yang kat dalam gambar ni. tapi yang ini bukan di order dari kedai tapi di masak sendiri kat rumah untuk dinikmati dengan family. Sotong goreng tepung bukan sahaja mudah disediakan malah enak dimakan sebagai pembuka selera.