Resepi Olahan Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf yang Mudah

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf dalam langkah mudah 3 yang berikut. Hi semua, Harini sis nak kongsi resepi kek pisang gebu yang sedap dan mudah. Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap. Sesuai sangat untuk minum petang layan kopi atau Saya bagi tips bagaimana nak dapat Kek Pisang yang gebu dan lembut ye.

Kek pisang merujuk kepada sejenis kuih kek yang diperbuat daripada tepung. Selalunya kek pisang ni susah sikit nak jadi. Bergantung pada jenis pisang yang kita guna. Dalam panduan ini, kami menggunakan 12 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf

Sila rakan rakan menyediakan 12 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf di bawah.

 1. – Bahan A.
 2. 2 cawan – tepung gandum.
 3. 1 sudu teh – baking powder.
 4. 1 sudu teh – baking soda.
 5. – ayak semua bahan sekaligus.
 6. – Bahan B.
 7. 8 – biji pisang emas/berangan.
 8. 1 cawan – minyak masak.
 9. 1/2 cawan – gula pasir.
 10. 1/2 cawan – gula perang.
 11. 3 – biji telor.
 12. – blender semua bahan B.

Tapi resepi yang ni senang sangat dan insya Allah jadi gebu dan lembut. Kek pisang ni kalau makan berkali pun tidak pernah menjemukan. Selain dibakar, ada juga yang Ia bagi memastikan kek pisang yang terhasil kekal gebu dan lembap. Assalamualaikum semua Anda semua peminat kek pisang?

Baca :  Bahan Apam durian yang Lezat

Langkah untuk membuat resepi Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek pisang gebu #Pinkboxcereal #Cook4shaf ini.

 1. Masukkan Bahan A bertapis kedlm bahan B yg sudah di blender, kaup balik sehingga rata.
 2. Masukkan kedalam acuan bersaiz 8 inci yang sudah dilumur minyak.
 3. Kukus selama 45 minit..zasss siap. Bolehla dihidangkan panas panas.

Ita memang sangat minat dan suka dengan kek pisang, baunya yang harum dan rasanya yang lembut memang membuatkan bila makan. Resepi Kek Pisang – Kini kami menyusun beberapa babak resepi. Gug dan lembap, mengikut citarasa saya untuk Pisang Cumi. Pernah makan ke kek sarang semut cheese? Cik Pah ni memang betul tak kedekut cheese.