Cara Memasak Bihun Goreng Telur Sarang yang Cepat

By | Mei 5, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Bihun Goreng Telur Sarang mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Bihun Goreng Telur Sarang dalam langkah mudah 6 yang berikut.

Dalam panduan ini, kami menggunakan 10 ramuan memasak untuk membuat Resipi Bihun Goreng Telur Sarang yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 6, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Bihun Goreng Telur Sarang

Sila rakan rakan menyediakan 10 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Bihun Goreng Telur Sarang di bawah.

 1. 1 – bungkus bihun faiza.
 2. 5-6 ulas – bawang putih🥣.
 3. 1 – biji bawang besar🥣.
 4. 1 – sdb serbuk lada hitam🥣.
 5. 1 – sdb serbuk lada putih🥣.
 6. 1 batang – lobak merah.
 7. 1 keping – isi ayam.
 8. 10 – biji fish ball / chicken balls.
 9. 1 – ikat daun sup.
 10. Sedikit – garam & Cukup Rasa.

Langkah untuk membuat resepi Bihun Goreng Telur Sarang

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 6 langkah-langkah membuat resipi Bihun Goreng Telur Sarang ini.

 1. Rendam bihun dalam air untuk lembutkannya..
 2. Kisar / tumbuk bahan bertanda 🥣..
 3. Panaskan minyak dalam kuali, goreng fish balls. Kemudian bila dah garing angkatkannya. Ketepikan untuk di gaul bersama bihun yang siap digoreng nanti..
 4. Kemudian buat telur sarang menggunakan kuali yang sama. Saya tambahkan minyak ke dalam kuali kerana telur sarang memerlukan minyak yang banyak untuk tekstur yang lebih garing. Gunting telur sarang apabila sudah sejuk. Ketepikan juga untuk dicampurkan kedalam bihun yang siap digoreng nanti..
 5. Dalam kuali yang sama, kurangkan minyak gorengan telur sarang tadi, tumis bahan yang telah dikisar tadi sehingga garing dan wangi. Kemudian masukkan hirisan isi ayam, goreng hingga masak..
 6. Masukkan bihun, daun sup dan lobak merah. Goreng sampai bihun lembut dan. Tambah air jika masih tidak lembut. Perisakan dengan sedikit garam dan Cukup Rasa. Gaulkan fishballs dan telur sarang sebelum di hidang. Selamat mencuba..