Cara Memasak Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer Mudah 4 Langkah

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Save Now – Great Fryer Deals at Box.co.uk. Comes With Customisable Programmes, Variable Heat Settings & One-Touch Controls Arrange salmon filets in air fryer basket, making sure they dont touch too much (don"t over crowd the basket, so air can move around salmon easily). Arrange lemon slices on and around salmon in air fryer basket.

In the basket of your air fryer add the salmon skin side down. In a small bowl, whisk together oil, mustard, sugar, garlic, and thyme. Arrange salmon in air fryer basket.

10 Bahan – Bahan Resepi Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping – isi ikan salmon.
  2. Sedia 1 – biji bawang putih.
  3. Sedia 1 – biji bawang merah.
  4. Sedia 1 – biji lemon.
  5. Sedia 2 – sudu besar butter.
  6. Sedia 3 – biji lada benggala kecil.
  7. Sedia 1 – sudu besar serbuk rosemary.
  8. Sedia 1 – sudu besar serbuk thyme.
  9. Sedia 1 – sudu besar serbuk oregano.
  10. Sedia 1 – sudu besar virgin olive oil.
Baca :  Cara Memasak Ayam Goreng Kicap Cepat 9 Bahan

Garlic Herb Grilled Salmon – moist and juicy salmon with garlic, herbs, olive oil and lemon marinade. Lightly season the salmon with salt and pepper. Spread herb butter evenly over salmon. Grilled Salmon with garlic lime butter is flaky, juicy, and cooked to perfection with crispy salmon skin.

4 Instructions Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Panaskan butter atas kuali.Apabila butter dah cair, masukkan bawang putih yg telah ditumbuk lumat, bawang merah yg dicincang halus dan semua Italian herbs (rosemary, thyme, oregano).. Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer - resepipouler.com
  2. Setelah bawang putih dan bawang merah telah masak dan ramuan telah sebati, sapukan pada ikan salmon.
  3. Masukkan dlm Air Fryer dan masak selama 10 minit dgn suhu 180 darjah celcius. Selepas 10 minit, masukkan lada benggala dan masak lagi 5 minit. Siap..
  4. Selamat mencuba..

Brushing on the flavored butter makes each bite irresistible. We're sharing our best tips for cooking salmon on the grill so it doesn't stick. Watch the video tutorial and see why we are so obsessed with this salmon recipe. This post may contain affiliate links. The air fryer, on the other hand, is a machine that cooks food by circulating hot air using a fan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Grilled Salmon With Lemon, Garlic and English Herbs using Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!

Baca :  Resepi Ayam Masak Kicap Mudah Mudah 3 Langkah