Resepi Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater yang Lezat

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater dalam langkah mudah 9 yang berikut. Hari ni nak kongsi resipi buat donut yang gebu dan cantik kejadiannya. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan? After a late night of working, I jumped out of bed early the next day just to make this simple Fluffy Donuts Recipe.

Resipi Donut Gebu Sedap Dan Wangi. Kak Sue olah ikut bahan yang ada di dapur. As Salam, Resepi Buat Donut Gebu Tanpa Uli -Wahh, seronok korang ya. Dalam panduan ini, kami menggunakan 13 ramuan memasak untuk membuat Resipi Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 9, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater

Sila rakan rakan menyediakan 13 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater di bawah.

  1. – Bahagian A.
  2. 1 – Paket Mauripan (11g).
  3. 1 Cawan – Air Suam.
  4. 2 – Sudu Besar gula.
  5. 2 – Sudu Besar susu pekat.
  6. – Bahagian B.
  7. 1 – Sudu Besar tepung gandum.
  8. 1/2 cawan – air.
  9. – C Bahagian.
  10. 4 cawan – Tepung Gandum.
  11. 2 – sudu besar [email protected] planta.
  12. 1 – biji Telur.
  13. 1/2 sudu teh – garam.

Orang buat donut sekarang semakin hebat. Teringat zaman saya kemaruk belajar buat donut, dahlah takde bread maker. Belajar cara membuat donut yang gebu, lembut, sedap Dan mudah. Resepi hari ni ialah resepi donat pandan super gebu dan dijamin lembut dari pagi sampai ke malam.

Baca :  Cara Memasak Asam Pedas Ikan Duri yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 9 langkah-langkah membuat resipi Donut Gebu #phopbylinimohd #batch23 #repeater ini.

  1. Bahan A disatukan dan dibiarkan berbuih dan tutupkan.
  2. Bahan B dimasak dengan api perlahan sehingga pekat untuk jadikan 'water roux'. Fungsi water roux sama seperti 'bread improver' menjadikan donut lebih lembut. Sejukkan seketika.
  3. Satukan kesemua bahan C dan masukkan 2 sudu besar bahan B iaitu 'water roux'yang telah disejukkan dan masukkan Bahan A sedikit demi sedikit gaul sehingga menjadi adunan.
  4. Adunan direhatkan selama 30 minit..
  5. Selepas 30 minit adunan mengembang, tumbuk-tumbuk adunan untuk mengeluarkan angin..
  6. Ambil sedikit adunan mengikut saiz [email protected] dan tekapkan dengan penutup botol untuk mendapatkn saiz donut yang sama.
  7. Rehatkan donut yang sudah dibentuk dalam masa 15 minit.
  8. Goreng dengan api perlahan. Angkat toskan dan tabur dengan gula halus. Tips untuk lebih sedap kisarkan gula bersama sedikit susu tepung. Selamat mencuba..
  9. Sedia untuk dihidang..

Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan. Bagi penggemar donut, anda boleh mencuba resepi Donut Gebu ini. Teksturnya sangat lembut dan sedap dimakan jika dicelupkan di dalam coklat glaze. Boleh juga jika disalut dengan gula halus sahaja. Atau jika suka Donut Gebu Tradisional yang dijamin "Gebu Sampai Esok" boleh klik di SINI.