Category Archives: Resepi Ayam

Cara Memasak Honey butter biscuit ala texas chicken Sedap 3 Langkah

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Honey butter biscuit ala texas chicken di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Honey butter… Read More »

Ramuan BBQ Chicken Chinese Style Mudah yang Lezat

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat BBQ Chicken Chinese Style Mudah mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat BBQ Chicken Chinese Style Mudah dalam langkah mudah 5 yang berikut. Season the chicken with salt and pepper. Dunk each chicken piece in the egg yolk, followed by… Read More »

Resepi Ayam Bakar Madu Enak 9 Bahan

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Bakar Madu di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Bakar Madu yang digunakan… Read More »

Bahan Soto Ayam #phopbylinimohd yang Cepat

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Soto Ayam #phopbylinimohd mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Soto Ayam #phopbylinimohd dalam langkah mudah 7 yang berikut. Resep Soto Ayam – Kalau kita berbicara mengenai masakan nusantara, pasti akan ada banyak pilihan makanan mulai dari yang pedas hingga… Read More »

Cara Memasak Soto ayam simple yang Cepat

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Soto ayam simple mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Soto ayam simple dalam langkah mudah 5 yang berikut. SOTO AYAM SIMPLE Sahabat. bikin Soto Ayam Yuk. Ini saya Kasih Resep yang Simple bangat, tapi rasa otentik nya masih kental.… Read More »

Cara Memasak BBQ chicken yang Cepat

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat BBQ chicken mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat BBQ chicken dalam langkah mudah 4 yang berikut. The crispy chicken skin at BBQ Chicken is a result of a two-day prep process that includes marination, battering, breading and frying. We… Read More »

Bahan Kuah Soto Ayam yang Lezat

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kuah Soto Ayam mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kuah Soto Ayam dalam langkah mudah 5 yang berikut. Resepi Soto Ayam Istimewa, memang sangat istimewa kerana pembantu rumah Che Nom dari Medan yang bagi resepi ni. Sebelum masak Che… Read More »

Resepi Ayam bakar madu simple by m10 Sedap 3 Langkah

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam bakar madu simple by m10 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam bakar… Read More »

Ramuan Soto Ayam Nasi Impit yang Mudah

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Soto Ayam Nasi Impit mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Soto Ayam Nasi Impit dalam langkah mudah 10 yang berikut. Soto bukan sahaja boleh di makan dengan nasi impit, malahan enak dan sedap di makan bersama mi hoon dan… Read More »

Bahan Barbeque Bebola Ayam yang Lezat

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Barbeque Bebola Ayam mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Barbeque Bebola Ayam dalam langkah mudah 8 yang berikut. Dalam panduan ini, kami menggunakan 17 ramuan memasak untuk membuat Resipi Barbeque Bebola Ayam yang lazat dan lazat. Di samping itu,… Read More »