Cara Membuat Tuna Pastry Air Fryer Cepat 2 Langkah

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Tuna Pastry Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tuna Pastry Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

3 Bahan – Bahan Resepi Tuna Pastry Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tuna Pastry Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin – TC Boy tuna.
  2. Sedia 2 keping – pastry readymade.
  3. Sedia 1 – biji telur.

2 Instructions Tuna Pastry Air Fryer

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tuna Pastry Air Fryer pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Tumis tuna tc boy sehingga kering sedikit..
  2. Ambil sesudu tuna dan letakkan ke atas pastry, lipat pastry dan tekan dengan garfu pada tepi2 pastry, Bakar dalm air fryer selama 180 /15 minit. Siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tuna Pastry Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!

Baca :  Resepi Nasi Minyak Meriah Sedap 5 Langkah