Ramuan Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1 yang Enak

By | Jun 27, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1 mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1 dalam langkah mudah 4 yang berikut. Atau sotong sumbat ayam 🙂 Song: Ikson – Spring (Vlog No Copyright Music) Music promoted by Vlog No Copyright Music. Biasanya sotong sumbat pulut, sekarang pula sotong sumbat telur. Sotong Sumbat ni kalau beli, memang harganya mahal.

Anda juga boleh mencampurkan kentang rebus dalam telur hancur. Last weekend, aku dengan gigihnya buat ketupat sotong, and tu ada lah first time buat tanpa ada mak di sisi, cehhh, perantau la konon. Sebenarnya,senang sangat la nak buat ketupat sotong ni. Dalam panduan ini, kami menggunakan 5 ramuan memasak untuk membuat Resipi Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1 yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1

Sila rakan rakan menyediakan 5 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1 di bawah.

  1. 10 – ekor Sotong sederhana besar.
  2. 4 – biji kentang.
  3. 3 – sudu besar tepung beras.
  4. 3 – sudu besar tepung bestari.
  5. 1 – biji telur.

Kalau punya kentang mustofa di rumah, makan apa saja dijamin jadi enak. Makanya, kentang renyah berbumbu satu ini jadi trend belakangan. Dimakan dengan nasi putih hangat dijamin enak. Dah makan ke?? ita hari ni masak cepat cikit. maklumlah hari Jumaat. nanti suami balik makan tengahari pas tu terus nak gi sembagyang Jumaat. so kena masak awal.

Baca :  Resepi Olahan Sotong Masak Asam yang Lezat

Langkah untuk membuat resepi Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Sotong Sumbat Kentang #Kentang#Maraton Raya #Minggu 1 ini.

  1. Sediakan bahan-bahan..
  2. Potong kentang seperti kentang segera. Setelah di potong, kentang direbus sekejap separuh masak. Setelah itu tapis dan toskan.
  3. Setelah kentang sedikit sejuk, bolehlah disumbatkan kedalam sotong.
  4. Untuk menggoreng, bolehlah digaul tepung beras dan tepung bestari. Salut Sotong dengan telur terlebih dahulu. Setelah itu Sotong di salutkan dengan campuran tepung tadi. Sedia untuk digoreng..

Dah sumbat, cucuk dengan lidi sebab taknak terburai masa goreng nanti. Saya guna tepung bistari untuk celup sotong tu. Sedap tepung tu, ada rasa mcm kehepsi, ada rasa. Donat kentang juga lebih bergizi karena mengandung tambahan kentang yang banyak manfaatnya. Tanaman kentang merupakan batang yang dapat tumbuh dan berkembang di dalam tanah yang mana pada bagian ujungnya dapat menggelembung menjadi umbi.