Resepi Olahan Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor yang Lezat

By | Mei 13, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor dalam langkah mudah 3 yang berikut.

Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor Dalam panduan ini, kami menggunakan 8 ramuan memasak untuk membuat Resipi Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor

Sila rakan rakan menyediakan 8 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor di bawah.

 1. 2 – sudu besar tempoyak fresh.
 2. 20-25 – biji cili padi (kisar @ tumbuk).
 3. – Petai.
 4. Sedikit – garam.
 5. Sedikit – gula.
 6. – Ikan bilis (kisar @ tumbuk).
 7. – Bawang merah (ditumbuk).
 8. – Bawang putih (ditumbuk).

Langkah untuk membuat resepi Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Resepi Sambal Ikan Bilis Campur Tempoyak #durian #Johor ini.

 1. Tumbuk bawang, cili padi, ikan bilis sehingga lumat. ketepikan..
 2. Tumis bahan kisar sehingga pecah minyak. Bila dh pecah minyak, masukkan petai dan kacau rata. Baru masukkan 2sudu besar tempoyak..
 3. Tambah air sikit – sikit dan letak garam dan gula secukup rasa. Masak sehingga mendidih dan bila dah pekat boleh tutup api..