Cara Memasak Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan yang Cepat

By | Oktober 8, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan dalam langkah mudah 6 yang berikut. #biscoff #cheesecake #malaysia #viral #biscofflotus Cheese Cake in trend cluster kayangan, Seakan caramel cheese cake. Lotus Biscoff Cheesecake yang viral satu Malaysia. Dikenali juga sebagai Lotus Speculoos, kat Europe panggil speculoos, dan biasanya di UK dan US dipanggil.

Tenang, untuk membuat dessert ini pun terbilang mudah kok. Sekarang ni sangat popular di mana-mana Biscoff Cheesecake. This CRAZY creamy & indulgent Biscoff Cheesecake recipe is a no bake delight that's easy to make yet seriously impressive! Dalam panduan ini, kami menggunakan 15 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 6, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan

Sila rakan rakan menyediakan 15 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan di bawah.

  1. – BAHAN BASE👇.
  2. 60 g – atau 1 pek kecil biskut tiger perisa coklat.
  3. 50 g – butter.
  4. – bahan creamcheese.
  5. 200 g – creamcheese.
  6. 2 – sudu besar sos caramel.
  7. 1/2 sudu teh – esen vanilla.
  8. 100 ml – whipping cream.
  9. 2 – sudu kecil gula aising.
  10. – bahan sos caramel.
  11. 1/2 cawan – gula pasir.
  12. 1/3 cawan – air.
  13. 1 sudu teh – jus lemon.
  14. 100 ml – whipping cream.
  15. 1 – sudu besar butter.

Top Tips for Making Biscoff Cheesecake. Don't be tempted to substitute the full fat cream cheese for a lighter version. Rich and full of caramel flavour, this cheesecake is perfect for the Biscoff lover in your life. Remove cheesecake from tin and transfer on to a serving plate or cake stand.

Baca :  Ramuan Biskut Sarang Semut yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 6 langkah-langkah membuat resipi Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan ini.

  1. Sediakan bahan-bahan. Sediakan loyang 5 inci.Boleh guna spring foam. Saya tiada loyang spring foam saiz 5 inci saya alas loyang dengan kertas minyak seperti dalam gambar, supaya senang nak keluarkan kek nanti. Ketatkan dengan gelang getah. Idea dari IG Yatiekitchen😄.
  2. Biskut tiger ditumbuk kasar. Sementara tu panaskan butter hingga cair. Masukkan biskut tiger. Kacau hingga sebati. Padatkan dalam loyang. Masukkan dalam peti ais..
  3. Untuk karamel, masak gula hingga keperangan. Masukkan air. Kacau hingga larut. Masukkan jus lemon dan whipping cream. Kacau hingga pekat. Sejukkan..
  4. Putar cream cheese hingga gebu. Masukkan 2 sudu besar karamel tadi. Putar sebati. Ketepikan..
  5. Putar whipping cream, gula aising hingga kental. Masukkan dalam adunan cream cheese tadi. Kacau perlahan-lahan. Masukkan dalam loyang yang berisi biskut tadi. Masukkan dalam peti ais. Biarkan semalaman..
  6. Keluarkan kek dari peti ais. Curahkan sos karamel atas kek. Hiaskan dengan biskut tiger yang telah dihancurkan. Ikut kreativiti masing-masing.Selamat Mencuba..

Peel off parchment paper around sides. Lotus Biscoff lovers you're in for a treat! As someone who's not the biggest fan of cheesecake, I long resisted the urge to give it a go. Until I actually tasted the one my sister-in-law made and quickly discovered how mistaken I was for waiting. Kek buah kayangan pun dah ready ni untuk dijadikan buah tangan.