Resepi Kek pisang coklat yang Cepat

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek pisang coklat mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek pisang coklat dalam langkah mudah 5 yang berikut. Alhamdulillah dapat buat video Kek Pisang Coklat pula. Resipi ada dalam video dan kat bawah ni 👇👇. Ada yang panggil kek pisang kluster kayangan.

Kek pisang coklat Selalunya kek pisang ni susah sikit nak jadi. Kali ni saya nak kongsikan resepi kek pisang gebu yang sangat senang dan confirm jadi punya. Es pisang coklat, ya sajian ini bisa Kamu buat untuk variasi olahan pisang yang lezat. Dalam panduan ini, kami menggunakan 11 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek pisang coklat yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Kek pisang coklat

Sila rakan rakan menyediakan 11 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek pisang coklat di bawah.

  1. – Bahan A.
  2. 3 – biji pisang.
  3. 2 – biji telur.
  4. 1 – sudu kecil baking powder.
  5. 80 g – butter.
  6. – setengah cawan gula.
  7. 1 – sudu kecil Bicarbonate soda.
  8. – Bahan B.
  9. 1 cawan – tepung gandum.
  10. – setengah cawan serbuk koko.
  11. 1 – paket chocolate bar.

Pisangnya pun bermacam-macam, dari pisang kepok, pisang ambon, pisang raja, pisang uli dan ampyang. Berikut Bahan-bahan dan Cara Membuat Nugget Pisang Coklat Keju seperti berikut ini. Resepi Kek Pisang Lembap yang sangat sedap, gebu dan lembut. Sesuai sangat untuk dibuat hidangan minum petang bersama keluarga.

Baca :  Cara Memasak Butter Prawn yang Enak

Langkah untuk membuat resepi Kek pisang coklat

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Kek pisang coklat ini.

  1. Masukkan kesemua bahan A dan kacau sehingga sebati.
  2. Kemudian masukkan Baham B pula kedalam bahan A yang telah dikacau. Kacau sehingga sebati lagi.
  3. Kalau nak lebih sedap, masukkan satu chocolate bar yang telah dipatah-patahkan ke dalam bahan yang telah dikacau. Kacau lagi..
  4. Jangan lupa letak butter di sekeliling loyang sebelum tuangkan bahan. Tuangkan dalam loyang dan bakar selama 40-60 minit mengikut kesesuaian. cucuk kek menggunakan lidi untuk ketahui kek sudah masak atau tidak. Jika kek masih melekat pada lidi, kek masih belum lagi masak..
  5. Jika tak mahu menggunakan oven, guna periuk nasi untuk masak kek iaitu, tuang bahan tadi ke dalam periuk nasi dan tekan "Cook" sehingga masak kemudian biarkan "warm" untuk 25 minit sebelum tekan "Cook" sekali lagi dan biarkan kek dalam periuk nasi dalam keadaan "warm" sebelum dikeluarkan..

Cara nak buatnya pun mudah kerana Che Nom hanya. Pisang cokelat (banana chocolate in Indonesian) or sometimes colloquially abbreviated as piscok, is an Indonesian sweet snack made of slices of banana with melted chocolate or chocolate syrup, wrapped inside thin crepe-like pastry skin and being deep fried. Otak Otak Daun Pisang Kukus. "Ketahui Bagaimana Untuk Menghasilkan Kek Coklat Yang Sedap Untuk Tetamu, Keluarga Ataupun Untuk Perniagaan Dari Rumah Walaupun Tiada Pengalaman Membuat Kek Sebelum Ini". Cara mudah untuk menyediakan Kek Pisang Coklat Kluster Kayangan yang sangat sedap dan mudah disediakan. Tujuannya supaya topping timbul dan tidak tenggelam ke dalam kek semasa dibakar.

Carian Resepi :Kek pisang coklat che nom