Bahan Kek Marble Cheese dan Nutella yang Mudah

By | Jun 13, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek Marble Cheese dan Nutella mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek Marble Cheese dan Nutella dalam langkah mudah 4 yang berikut.

Dalam panduan ini, kami menggunakan 11 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek Marble Cheese dan Nutella yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek Marble Cheese dan Nutella

Sila rakan rakan menyediakan 11 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek Marble Cheese dan Nutella di bawah.

 1. 150 – gbutter.
 2. 200 g – cream cheese.
 3. 200 g – gula halus.
 4. 4 – biji telur gred A.
 5. 250 g – tepung gandum diayak.
 6. 1 sudu teh – baking powder.
 7. 1/2 sudu teh – soda.
 8. 1 sudu teh – esen vanilla.
 9. 100 ml – susu cair.
 10. 3 sudu makan – Nutella.
 11. 1 sudu makan – serbuk koko.

Langkah untuk membuat resepi Kek Marble Cheese dan Nutella

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Kek Marble Cheese dan Nutella ini.

 1. Ni antara bahan-bahannya, dalam gambar serbuk koko tak ada😂, sementara sediakan bahan-bahan ni, panaskan oven terlebih dahulu ya..
 2. Pukul cheese,gula,dan butter hingga sebati, masukkan telur satu persatu, pukul hingga kembang, dan masukkan esen vanilla pukul hingga sebati.
 3. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit,pukul sebati, lepas tu masukkan susu cair pukul lagi, kemudian bahagikan adunan kepada dua bahagian, 1bahagian masukkan serbuk koko dan juga nutella.
 4. Sapukan loyang dengan sedikit butter, dan taburkan tepung, ataupun alas dengan kertas kek, Masukkan adunan selang seli coklat dan putih ke dalam loyang 8', kemudian lorekkan ikut kreativiti masing-masing, bakar dalam oven pada suhu 180, selama 45minit api atas dan bawah, uji dengan lidi dengan cara cucuk kek tersebut,jika lidi kering maknanya kek sudah masak, bolehlah dikeluarkan dari oven..siap untuk dihidang.