Bahan Ayam Goreng Mamak yang Lezat

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Ayam Goreng Mamak mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Ayam Goreng Mamak dalam langkah mudah 4 yang berikut. Ayam Goreng Mamak Rangup / Nasi Kandar Fried Chicken Recipe If you crave for nasi kandar fried chicken mamak fried chicken, you can try this recipe. Ramai orang gemar makan ayam goreng mamak. Siapapun yang makan ayam goreng mamak mesti cakap sedap, rangup, daging empuk, tidak pedas walau warnanya merah seperti itu, bahkan.

Selain resepi ayam goreng mamak, kami juga menulis resepi lain yang mendapat perkongsian ramai. Oh ya, jangan lupa share dan like resepi ini ya. Kepada penggemar ayam mamak, apa kata cuba resipi ayam goreng mamak ni. Dalam panduan ini, kami menggunakan 11 ramuan memasak untuk membuat Resipi Ayam Goreng Mamak yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Ayam Goreng Mamak

Sila rakan rakan menyediakan 11 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Ayam Goreng Mamak di bawah.

 1. – Bhn A.
 2. 2 – inci halia.
 3. 2 sudu makan – rempah kari.
 4. 1 – bj telur.
 5. 1 – sudu kecil serbuk lada.
 6. – Garam secukup rasa.
 7. – Bahan b.
 8. 1 – ekor ayam.
 9. 6 – sudubsr tepung jagung.
 10. 6 – sudubsr tepung beras.
 11. Daun – kari.

Resepi Ayam Goreng Mamak Yang Bikin Ketagih. Ayam goreng gurih ini juga merupakan salah satu resep masakan rumahan yang digemari anak-anak hingga orang tua. Rasanya yang lezat menjadikan makanan tersebut bisa dimakan dalam segala. Resep Ayam Goreng – Untuk mengolah makanan berbahankan ayam memang ada banyak sekali caranya, bahkan karena di Indonesia terkenal akan rempat-rempah yang sangat kaya maka ayam itu.

Baca :  Bahan Rendang ayam pencen yang Lezat

Langkah untuk membuat resepi Ayam Goreng Mamak

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Ayam Goreng Mamak ini.

 1. Blend bahan A hga halus…
 2. Curah bhn blended keatas ayam.
 3. Masukkan tepung2 dan daun kari.
 4. Goreng dlm myk yg banyak.. Deep fry.

Bila berkunjung ke kedai Mamak, memang tak sah kalau tak 'pekena' roti canai atau teh tarik kan? Selain itu, nasi kandar dengan ayam goreng berempah juga antara menu yang menjadi perhatian. Ayam goreng mamak sentiasa menjadi pilihan penggemar nasi kandar. KALAU pekena nasi kandar, ayam goreng mamak memang jadi pilihan bagi melengkapkan hidangan makanan tengah hari. Ayam goreng kunyit antara menu yang banyak dijual di gerai atau restoran sekarang.