Ramuan Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari yang Mudah

By | Julai 3, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari dalam langkah mudah 4 yang berikut. Masukkan cendawan dalam mangkuk dan taburkan Tepung Bestari lalu gaulkan dengan sedikit demi sedikit air agar tepung jadi beku menyaluti cendawan. Dengan menggunakan Tepung Goreng Rangup Serbaguna jenama Bestari sahaja anda boleh menghasilkan ayam goreng rangup seperti KFC! Mudah, senang untuk dimasak dan yang paling penting jimat wang.

Resepi peria goreng rangup ini memang sedap untuk anda sediakan stok. Kredit foto: Adwa Ahmad (Gambar bukan menggunakan resepi di bawah). Sotong goreng tepung memang enak tetapi ramai yang hampa kerana hasilnya tidak menjadi. Dalam panduan ini, kami menggunakan 3 ramuan memasak untuk membuat Resipi Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari

Sila rakan rakan menyediakan 3 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari di bawah.

  1. 500 g – Sotong (Ring).
  2. 2 Cawan – Tepung Serbaguna Bestari.
  3. – Minyak untuk menggoreng.

Menurut pemilik resepi, rahsia hasil gorengan beliau yang elok dimana tepung melekat dengan sotong sering menjadi tanda-tanya. Pelajari resepi tepung goreng pisang yang amat rangup. Ia boleh digunakan di dalam resepi cempedak goreng, cendawan goreng, tempe goreng, resepi keledek goreng. Malah boleh dipelbagaikan dengan karipap goreng piang dan sosej gulung goreng pisang.

Langkah untuk membuat resepi Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Calamari Goreng Rangup Tepung Bestari ini.

  1. Bersihkan Sotong, Kemudian Gaul dengan Tepung Serbaguna Bestari.
  2. Sebelum menggoreng, gaul sekali lagi dengan Tepung Serbaguna Bestari.
  3. Goreng sehingga warna keemasan.
  4. Angkat Dan toskan. Sedia dihidang.
Baca :  Ramuan Sotong Kunyit yang Mudah

Memamg sedap untuk goreng ayam, ikan, sotong, udang, peria, cendawan. Even in Indonesia, fried calamari is a pretty popular appetizer, though most people probably know them by their Indonesian name: cumi goreng tepung, literally squid fried with flour. There is of course a weird habit that is uniquely Indonesian, we gulp these down not only with mayonnaise and lemon wedges. Sotong Goreng Tepung bersama Sos Tartar Check out this scrumptious recipe to make Crispy. Tepung goreng pisang Adabi menjadi pilihan ramai untuk goreng cempedak.