Resepi Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls Sedap 2 Langkah

By | Mac 18, 2023

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls - anekaresepienak.com

6 Bahan – Bahan Resepi Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia – Kulit popia.
  2. Sedia – Keju slice.
  3. Sedia – Bahan inti:.
  4. Sedia – Lebihan sardin yang tak habis.
  5. Sedia 1 – biji Kentang – potong dadu dan goreng.
  6. Sedia – Mayonise – option.

2 Cara Memasak Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Panaskan sardin sampai kering sedikit. Tutup api. Kemudian masukkan kentang yg dah digoreng dan mayonis.Gaul rata..
  2. Ambil kulit popia, letak bahan inti dan letak keju. Kemudian balut comel2 dan kemas. Kemudian, goreng sekejap sehingga keemasan. Siap..!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Golden Sardine Cheese Rock 'n Rolls ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!