Cara Memasak Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell) yang Mudah

By | Ogos 10, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell) mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell) dalam langkah mudah 10 yang berikut.

Dalam panduan ini, kami menggunakan 15 ramuan memasak untuk membuat Resipi Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell) yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 10, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell)

Sila rakan rakan menyediakan 15 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell) di bawah.

 1. – Base untuk cheesecake.
 2. 80 gm – butter.
 3. 10 keping – digestive biskut.
 4. 1 – sk serbuk kayu manis (nak rasa lagi boleh tambah hingga 1 1/2sk).
 5. 1/2 – sk serbuk halia.
 6. – Cream cheesecake.
 7. 250 gm – cream cheese (tatura).
 8. 80 gm – gula halus.
 9. 2 – sb chunky peanut butter.
 10. 100 gm – whipped cream (non-dairy).
 11. 150 gm – chunky peanut butter (topping).
 12. – Hiasan.
 13. 3 keping – digestive biskut.
 14. 1/2 – sk serbuk kayu manis.
 15. Sedikit – serbuk halia.

Langkah untuk membuat resepi Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell)

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 10 langkah-langkah membuat resipi Mini Bitesize Biscoff Cheesecake (versi mamaell) ini.

 1. Sediakan bahan bahan. Saya cari bahan2 bagi mengganti bahan asal biscoff cheesecake. Yg biskut cheese geri tu tak masuk yer. Tu jajan anak saya😂.
 2. Saya guna loyang cupcake dan lapik kertas cupcake..
 3. Base cheesecake: hancurkan biskut digestive. Bahan asal biscoff biskut ada rase rempah ratus. Jadi saya tambah serbuk halia dan kayu manis dan hancurkan sekali. Memang wangi gais!.
 4. Cairkan butter.. dan masukkan biskut. Gaul sebati. Masukkan satu sudu besar ke dalam mangkuk kertas dan tekan bagi padat. Sejukkan dalam petiais sementara itu kita pukul adunan cheese..
 5. Filling cheesecake: pukul whip cream hingga kental..
 6. Dalam bekas asing pukul cream cheese, peanut butter dan gula hingga kembang..
 7. Kemudian ambil whipped cream campur bersama adunan cheese. Tuang ke atas base biskut. Sejukkan kembali dalam freezer..
 8. Cairkan peanut butter chunk dan suamkan dengan cara mengacau adunan. Kemudian boleh tuang keatas cheesecake yer. Sejukkan kembali. (peanut butter ada rasa kacang yang kuat jadi pada yang kurang gemar kacang boleh drizzle kan sahaja sebagai topping).
 9. Hiasan serbuk biskut: hancurkan 3keping biskut bersama serbuk kayu manis dan serbuk halia. Boleh tabur di tepi kek dan boleh hidangkan. (Rasa kayu manis dan halia ini yang buat kek ini istmewa. Anak anak saya pon boleh makan seketul habis tanpa komplen rasa muak😊).
 10. Adunan yang saya bancuh ini boleh hasilkan 12 ketul mini biscoff cheesecake (acuan cupcake) dan satu bekas 4inci. (Yang bekas kek saya saja buat, boleh saja nak buat semua adunan mini yer). Selamat mencuba😊.