Resepi Hazelnut Biscoff Cheesecake yang Enak

By | Jun 14, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Hazelnut Biscoff Cheesecake mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Hazelnut Biscoff Cheesecake dalam langkah mudah 8 yang berikut.

Dalam panduan ini, kami menggunakan 23 ramuan memasak untuk membuat Resipi Hazelnut Biscoff Cheesecake yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 8, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Hazelnut Biscoff Cheesecake

Sila rakan rakan menyediakan 23 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Hazelnut Biscoff Cheesecake di bawah.

  1. – Bahan A (layer biskut – bawah).
  2. 1 – baris biskut marie kopi.
  3. 10 keping – biskut kraker keju.
  4. 1/3 – serbuk hazelnut.
  5. 1 – sudu besar serbuk hazelnut.
  6. 1 1/2 – sudu mentega cair.
  7. – โ˜๏ธkisar kering dan gaulkan dgn mentega cair sehingga sebati semuanya.
  8. – Bahan B (layer cheese – tengah).
  9. 2 cawan – topping ace sweet – mix hingga kental – bahagi 2 (1 utk cheese 1 lg masukkan ke dlm piping bag) – xperlu gula sbb dh manis.
  10. 1 cawan – serbuk hazelnut + 1 sudu mentega – kisar hingga pekat (jd krim hazelnut).
  11. 125 g – cream cheese – mix sehingga gebu.
  12. 1/2 – sudu lemon paste.
  13. 2 – sudu besar kacang hazel – dipanggang dan tumbuk kasar (kt guna microwave je).
  14. – โ˜๏ธgaulkan semua bg sebati. Klu guna whipping cream kene masukkan gula.
  15. – Bahan C (Utk karamel).
  16. 2 – sudu besar gula perang.
  17. 3 – sudu whipping cream.
  18. 1/2 – sudu mentega.
  19. – ๐Ÿ‘†๐Ÿผmasak dgn api perlahan sehingga kental. Jgn terlebih masak nanti pahit ๐Ÿ˜….
  20. – Bahan D (utk topping).
  21. 1 – bahagian topping ace kental diasingkan td.
  22. 1 – sudu kacang hazel (terpulang klu nk bnyk).
  23. – Coklat utk hiasan.
Baca :  Bahan German Cookies * yang Mudah

Langkah untuk membuat resepi Hazelnut Biscoff Cheesecake

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 8 langkah-langkah membuat resipi Hazelnut Biscoff Cheesecake ini.

  1. Sediakan bahan2. Panggang kacang hazel dan masukkan dlm plastik kemudian tumbuk2 kasar. Yoppong ace sweet kita guna yg mcm dlm gambar.. sedap lemak2nya manisnya ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜..
  2. Satukan bahan2 A utk jdkan layer bahagian biskut..
  3. Masukkan dlm bekas plastik keras mcm ni kalau just nak buat mini. Nanti tanggalkan ubat staple bl kek dalam plastik tu dh beku elok.. Buang plastik keras tu. Klu nak guna tray, just masukkan dlm tray. Jgn lupa alas dgn kertas baking ye. Dah masuk, tekap2 biskut td then bubuh dlm peti sejuk..
  4. Then proses bahan2 B ikut step di ats..
  5. Gaul semua sekali sebatikan, masuk paste lemon dan kacang hazel..
  6. Kemudian masukkan cream cheese td ats biskut yg dah beku.. terpulang nak selang seli dgn topping atau kacang pun boleh.. ikut suka kita lah ๐Ÿ˜….. then masukkan ke dalam peti semalaman.. pg esok baru kita bubuh krim atsnya..
  7. Ok, yg ni dah pagi la ni ๐Ÿคญ. Amek krim yg dah diasingkan dan sejuk dlm peti tu, hiaslah di ats cheese yg sudah diolah mlm td. Kemudian tuang cantik2 karamel yg kita buat ikut bahan C. Then boleh hias dgn coklat cip, coklat, biskut marie dan kraker keju, tabur sekali kacang hazel bg menambah kesedapan hazelnut biscoff cheesecake kita…
  8. Siapppppppp…. tak perlu bakar pun.. kacau2 gaul2 mesen2 siap!!!! Husband cakap sedap sangat ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜ฌ… Selamat mencuba ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿคค๐Ÿคค.