Resepi Bihun goreng singapore yang Cepat

By | Ogos 4, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Bihun goreng singapore mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Bihun goreng singapore dalam langkah mudah 5 yang berikut. BAHAN B – bahan ini bergantung pada jumlah bihun yang di gunakan squid ball. Bihun goreng Singapore amat mudah untuk dimasak kerana ianya tidak memerlukan banyak bahan. Berbeza dengan bihun goreng yang biasa kita lihat, bihun goreng ini putih warnanya.

Mungkin ada di antara anda yang pernah merasai keenakannya namun tidak tahu itu sebenarnya adalah bihun goreng. Ala ala sayur yang digunakan dalam Singapore Mee hoon saya di SINI. Mari cuba bihun popular belah selatan iaitu bihun goreng Singapura. Dalam panduan ini, kami menggunakan 12 ramuan memasak untuk membuat Resipi Bihun goreng singapore yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Bihun goreng singapore

Sila rakan rakan menyediakan 12 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Bihun goreng singapore di bawah.

 1. – Bawang merah.
 2. – Bawa putih.
 3. – Udang kering.
 4. – Cili padi padi merah.
 5. – Semua bahan diblend.
 6. 1 cawan – air.
 7. – Isi ayam.
 8. – Bihun.
 9. – Garam.
 10. – Gula.
 11. – Option.
 12. – Scramble egg.

Berwarna putih dan menggunakan lada hitam untuk menghasilkan rasa pedas sensasi lada hitam. Resep Bihun Goreng Kampung oleh hanhanny. Resepi Bihun Goreng Singapore. resepi ini memang sedap apabila dihidangkan bersama seafood juga apabila anda memiliki tetamu yang datang tanpa notis, bihun goreng singapore ini sangat. Perbedaan antara bihun goreng ini dibandingkan dengan bihun goreng umumnya adalah Bihun Goreng a la Singapore.

Baca :  Resepi Olahan Kuih Limas yang Mudah

Langkah untuk membuat resepi Bihun goreng singapore

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Bihun goreng singapore ini.

 1. Tumis bahan blend hingga naik bau.
 2. Masukkan secawan air, masak hingga mendidih..
 3. Masukkan isi ayam. Masak lagi.. Masukkan garam, gula. Masukkan lobak merah y dihiris panjang..
 4. Masukkan bihun. Tambah air jika bihun masih keras.
 5. Kacau hingga sebati..

Resepi Bihun Goreng Singapura yang tidak asing lagi didalam menu atau hidangan masyarakat Malaysia. Tak pasti pula bagaimana masakan ini mendapat nama begitu dan apa kaitannya dengan. Senang kata resipi paling selamat nak disediakan kalau Kalau nak tahu macam mana cara penyediaan bihun goreng singapore, ikut langkah-langkah ini. Kalau kita lihat bihun warna putih, itu adalah salah satu ciri-ciri bihun goreng Singapura. Bahan hiasan Bawang goreng Daun bawang Cili besar Telur rebus (potong bulat).