Resepi Roti gulung sosej yang Enak

By | Jun 24, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Roti gulung sosej mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Roti gulung sosej dalam langkah mudah 6 yang berikut. Roti sosej gulung adalah menu yang sangat simple dan mudah untuk disediakan. Kebiasaan menjadi pilihan ibu-ibu untuk bekalan anak-anak ke sekolah atau minum. Menu mudah yang boleh pikat selera si kecil.

Bukan sahaja mudah untuk disediakan tetapi juga cukup menarik jika disajikan untuk kanak-kanak. Dari semalam lagi anak-anak mama dah pesan "mama mesti kejut kita orang semua bangun tido pukul. Resepi Roti Sandwich Sosej – Kadang-kadang resepi roti sandwich gulung sosej juga disediakan menu sesuai untuk sarapan pagi atau minum petang terpaksa kali mengemukakan di menu yang. Dalam panduan ini, kami menggunakan 4 ramuan memasak untuk membuat Resipi Roti gulung sosej yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 6, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Roti gulung sosej

Sila rakan rakan menyediakan 4 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Roti gulung sosej di bawah.

  1. 1 – paket sosej.
  2. 1 – buku roti.
  3. 2 – biji telur, kocok letak sedikit garam.
  4. – Serbuk roti dicampur dengan serbuk ayam kfc.

Roti gardenia sosej cheese dibuat dengan cara roti dileperkan dan dilapiskan dengan cheese dan Kalo ingin bubuh lada sulah dan sedikit garam pun boleh. Kemudian celup roti gulung tadi ke dalam. Letakan sosis di atas roti kemudian gulung, posisi sosis ada di dalam roti Potong roti gulung sosis menjadi dua bagian Roti gulung sosis siap dihidangkan Ambil roti letak sosej dan gulung. Lekatkan hujung roti dengan telur supaya tidak terbuka.

Baca :  Resepi Kek Marble Pujaan Hati yang Cepat

Langkah untuk membuat resepi Roti gulung sosej

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 6 langkah-langkah membuat resipi Roti gulung sosej ini.

  1. Lenyekkan roti. Letak sekeping sosej dan gulung..
  2. Buat hingga sosej habis…
  3. Panaskan minyak. Celup roti dalam telur…
  4. Ambil tapawe yang kosong campurkan serbuk roti dan serbuk ayam kfc…
  5. Masukkan roti, goncang2 bagi salut roti pada roti..
  6. Goreng hingga kuning…

Kemudian celup roti yg siap digulung tadi dengan telor sekali lagi dan terus salut dengan serbuk roti sehingga. Lihat juga resep Roti gulung sosis goreng enak lainnya! Jika anda tidak suka sardin, anda boleh buat hidangan roti gulung menggunakan sosej ayam ataupun sosej daging. Roti Gulung Sosej. kredit: lecremedelacrumb – roti lain yang dibuat dengan menggunakan resipi doh yang sama. Roti goreng dengan isi sosis memang pas banget menjadi santapan yang enak di rumah.