Bahan Ayam masak lemak cili api sedap berkrim yang Enak

By | Februari 23, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Ayam masak lemak cili api sedap berkrim mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Ayam masak lemak cili api sedap berkrim dalam langkah mudah 3 yang berikut. Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api cara Negeri Sembilan yang sangatlah sedap. Macam tak percaya bila nak masak tak masukkan bawang, tapi hasilnya memang masak lemak yang mantap, ayam tidak berbau hanyir dan pedas semuanya cukup rasa. Ayam masak lemak cili api simple

Menu simple saya hari ni ayam masak lemak cili padi. Menu yang senang dan sedap bagi saya. Sebenarnya ada banyak cara nak masak ayam masak Saya sediakan video ayam masak lemak kat bawah ni. Dalam panduan ini, kami menggunakan 11 ramuan memasak untuk membuat Resipi Ayam masak lemak cili api sedap berkrim yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Ayam masak lemak cili api sedap berkrim

Sila rakan rakan menyediakan 11 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Ayam masak lemak cili api sedap berkrim di bawah.

  1. – Bahan bahan:.
  2. 8 – ketul ayam.
  3. 2 batang – serai (diketuk).
  4. 1 kotak – santan.
  5. 1 – asam keping.
  6. – Garam sesedap rasa.
  7. – Bahan kisar:.
  8. – Air.
  9. 1 – biji kunyit hidup.
  10. 8 – biji cili api merah/hijau.
  11. – Perap ayam dan bahan kisar 30 minit.

Boleh la tengok ye sebelum masak tu. Lepas tengok tu jangan lupa subscribe ok… Masak ayam lemak cili padi ni paling simple dan tak renyah. Sebab kadang tu kalau dah tahap malas sangat nak beli bahan lengkap, guna je apa yang ada kat rumah Memang masak lemak Negeri Sembilan sedap gila! Tapi, resepi yang ni Dya nak kongsikan cara simple masak ayam lemak cili padi.

Baca :  Resepi Olahan Wanpaku Sandwich mamaell:BBQ chicken & taokaenoi seaweed yang Lezat

Langkah untuk membuat resepi Ayam masak lemak cili api sedap berkrim

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Ayam masak lemak cili api sedap berkrim ini.

  1. Panaskan minyak, masukkan kesemuanya dalam kuali (tips: lebihkan santan jika mahu kuah lemak berkrim, lagi pekat lagi sedap)..
  2. Tunggu sehingga ayam masak..
  3. Siap..

Blend cili padi merah siam dengan halia dan bawang putih. Tujuan nya supaya ia menjadi lemak berkrim. Ayam Masak Lemak Cili Api Yang Sangat Sedap dan Wajib Cuba. Bahan resepi masak lomak cili api ayam kampung : Untuk masak lemak cili api udang pun boleh guna resepi ini ya. Kalau air nampak kering tambah air.