Ramuan Sotong Goreng Krupkrap yang Lezat

By | Jun 17, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Sotong Goreng Krupkrap mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Sotong Goreng Krupkrap dalam langkah mudah 4 yang berikut. Resipi ringkas namun rasanya sangat enak. Jika dibuat berbuka atau sahur, memang sangat sesuai. Bingung pilih Indomie Goreng atau Indomie Kuah?

Kalau pegi KL jumpa geng-geng sotong ke kunyit ke serai ke memang benda biasa. Tapi kitorang jumpa gejala yang terbaru iaitu geng sotong mengunyit. I made sotong goreng tepung paired with honey mustard sauce for the lepak sessions! Dalam panduan ini, kami menggunakan 5 ramuan memasak untuk membuat Resipi Sotong Goreng Krupkrap yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Sotong Goreng Krupkrap

Sila rakan rakan menyediakan 5 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Sotong Goreng Krupkrap di bawah.

  1. 1/2 kg – sotong.
  2. 150 g – tepung gogi.
  3. 1/2 – sudu besar garam.
  4. 1 – biji telur.
  5. 2 cawan – minyak masak.

Taken by sheilarusly.#mohon share yer sis. boleh follow ig sheilarusly_jspictures. Ramai orang suka sotong goreng tepung tetapi tak sanggup nak buat kerana asyik meletup-letup. Ramai orang tunggu resipi ini kerana sotong tidak meletup ketika digoreng dan kekal rangup. Resepi Sotong Goreng Tepung Bestari Rangup Sangat!

Langkah untuk membuat resepi Sotong Goreng Krupkrap

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Sotong Goreng Krupkrap ini.

  1. Sotong dibasuh dan dipotong bulat. Keringkan air sotong. 1 biji telur dipukul dan celupkan sotong tadi..
  2. Di bekas berasingan tepung gogi digaul bersama garam. Celupkan sotong yang dicelup telur tadi ke dalam tepung. Ratakan dan goreng dengan minyak yang telah dipanaska..
  3. Biarkan sotong goreng tadi berwarna keemasan dan toskan minyak..
  4. Sotong krupkrap siap!.
Baca :  Bahan Sotong Kicap yang Mudah

Resepi Sotong Goreng Kunyit cara saya. Makan rasanya tak lengkap jika tak ditemani lauk gorengan seperti bakwan dan ayam goreng. Tapi sebenarnya ada banyak alternatif cara memasak sehat, loh! Sotong goreng celup tepung resepi bonda. Sotong goreng tepung / crispy fried squid.