Resepi 🥬Rendang opahzan🍗 Cepat 8 Langkah

By | Januari 31, 2023

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi 🥬Rendang opahzan🍗 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan 🥬Rendang opahzan🍗 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Bagi kita yang tinggal di Indonesia mungkin sudah biasa beli dan makan rendang, karena ya secara kan banyak yang jual di mana-mana. Assalamualaikum Terimakasih sudah singgah di chanel saya Nah kali ini saya akan berbagi resep ayam rendang Bahannya : Ayam Indofood Bumbu Instan Rendang. Lihat juga resep Rendang ayam kampung enak lainnya.

🥬Rendang opahzan🍗 - anekaresepienak.com Cara Membuat Jengkol Tidak BerBau: -Di Rebus Pake Kopi,Daun Salam,Daun Jeruk,Serai. 🥬. 🥦. 🍄. 🍗. 🥩. Rendang Kenyang sedang photo session untuk Go-Food loh. Untuk kamu yang penasaran seperti apa, lihat foto di bawah ini yaa.

21 Bahan – Bahan Resepi 🥬Rendang opahzan🍗

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat 🥬Rendang opahzan🍗 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 21 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 – ekor – ayam.
 2. Sedia 1 kotak – kecil – santan.
 3. Sedia 1 – paket kecik – kerisik.
 4. Sedia 2 – senduk – cili kisar.
 5. Sedia 3 batang – – cili padi.
 6. Sedia keping – Asam.
 7. Sedia – Untuk blend.
 8. Sedia 2 – biji – bawang besar.
 9. Sedia 5 – biji – bawang kecil.
 10. Sedia 3 ulas – – bawang putih.
 11. Sedia 1 inchi – – halia.
 12. Sedia 1/2 inchi – – kunyit.
 13. Sedia 1 inchi – – lengkuas.
 14. Sedia 3 – btg – serai.
 15. Sedia – Dihiris/diracik.
 16. Sedia 5 – biji – bawang kecil.
 17. Sedia 1 – biji – bawang besar.
 18. Sedia 1 inchi – – halia (hiris pjg2).
 19. Sedia 3 – btg – serai.
 20. Sedia Daun – kunyit.
 21. Sedia – Garam,gula – secukup rasa.
Baca :  Bahan Donat kentang yang Cepat

Ternyata properti yang mereka pakai, mirip dengan mini studio yang biasa kita pakai. Semua Kategori Catering Service Frozen Food Nasi Box Rendang Kemasan Uncategorized. Nama Barang. 🥬. 🥦. 🍄. 🍗. 🥩. 🥓. 🍭 🍩 🍯 🍨 🎂 🍰 🍬 🍫 🍪 🍮 🍧 🍦 🥧 🧁 🍏 🍌 🍒 🍑 🍎 🍊 🍓 🍐 🍋 🍇 🥝 🍈 🍅 🍉 🍍 🥥 🥭 🥑 🌰 🥕 🥒 🥜 🥔 🌽 🍆 🌶️ 🍄 🥦 🥬 🧄 🧅 🍳 🍞 🍕 🥓 🥖 🌯 🧀 🥐 🍔 🌭 🍖 🍟 🥗 🥞 🍿 🍲 🍗 🌮. 🥘 🥙 🥚 🥣 🥨 🥩 🥪 🥫 🥯 🧂 🧇 🧆 🧈. 🥬 Leafy Green. 🥦 Broccoli. 🍗 Poultry Leg. 🥬. 🥦. 🍄. 🍗. 🥩. 🥓. 🍏 🍎 🍐 🍊 🍋 🍌 🍉 🍇 🍓 🍈 🍒 🍑 🍍 🥭 🥥 🥝 🍅 🍆 🥑 🥦 🥒 🥬 🌶 🌽 🥕 🥔 🍠 🥐 🍞 🥖 🥨 🥯 🧀 🥚 🍳 🥞 🥓 🥩 🍗 🍖 🌭 🍔🍼 ☕️ 🍵 🥤 🍶 🍺 🍻 🥂 🍷 🥃 🍸 🍹 🍾 🥄 🍴. 🥑. 🥦. 🥬. 🥒. 🌶. 🥓. 🥩. 🍗. 🍖. 🌭. 🥬. 🥬 🥦. 🍗. 🍗 🥩. 🥬. 🥦. 🍗. 🥩. 🥓. 🥬.

8 Cara Memasak 🥬Rendang opahzan🍗

Dah ada 21 bahan di atas? Mari tengok cara membuat 🥬Rendang opahzan🍗 pula. Simple saja cuma 8 langkah.

 1. Kisar dan hiris bahan2..
 2. Tumiskan bahan blend,dan kemudian bahan2 yg sihiris..
 3. Masukkan cili kisar.Tumis sampai masak..
 4. Masukkan ayam.Masukkan juga asam keping..
 5. Sampai ayam separuh masak,masukkan santan.Kemudian dikacau..
 6. Masukkan kerisik..
 7. Perasakan dgn garam gula ajinomoto atau secukup rasa..
 8. Akhir sekali taburkan daun kunyit..
Baca :  Resepi Nasi Briani ayam Sedap 7 Langkah

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi 🥬Rendang opahzan🍗 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!