Resepi Olahan Roti Sosej Cheese yang Cepat

By | Mei 8, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Roti Sosej Cheese mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Roti Sosej Cheese dalam langkah mudah 3 yang berikut. Okay ni Kali pertama aku cuba buat dan makan roti sosej cheese kukus ni , rasa ok la sedap roti memang lembut sesuai sangat untuk sarapan pagi Resepi roti. Diner in Pahang Tua, Pahang, Malaysia. Roti Sosej Cheese Gulung sesuai disediakan buat sarapan pagi ataupun minum petang.

Roti Sosej Cheese Mari lihat Apa bahan dan apa yang diperlukan untuk resipi mudah ini. Cara Membuat Roti Sosej Cheese Sedap. Hasil carian di blog ini, saya mendapati menu berasaskan roti keping potong ini juga boleh dibuat Sandwich Telur. Dalam panduan ini, kami menggunakan 6 ramuan memasak untuk membuat Resipi Roti Sosej Cheese yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Roti Sosej Cheese

Sila rakan rakan menyediakan 6 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Roti Sosej Cheese di bawah.

  1. 1 – buku roti.
  2. 1 – paket sosej.
  3. 1 – pek Chedar cheese.
  4. – Serbuk roti.
  5. 3 – biji telur.
  6. 2 cawan – minyak masak.

Kalau disuruh memilih menu menu makanan. Sebenarnya sosej ni atas diri masing-masing. Lipatkan cheese (sekeping cheese untuk setiap roti), letak cheese pada bahagian tengah roti. Roti gardenia sosej cheese dibuat dengan cara roti dileperkan dan dilapiskan dengan cheese dan sosej.

Langkah untuk membuat resepi Roti Sosej Cheese

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Roti Sosej Cheese ini.

  1. Sediakan bahan-bahan, kemudian 1 keping roti di bahagi 2 bahagian. 1 batang sosej pula dibahagi kepada 3 bahagia kecil. Dan akhir sekali chedar cheese dibahagi kepada 2 bahagian..
  2. Ambil roti yang telah dibahagi 2, mula-mula letakkan chedar cheese di atas roti. Kemudian letakkan sosej yang telah dipotong ke atas chedar cheese, gulungkan roti..
  3. Celupkan roti yang telah kemas digulung ke dalam telur dan kemudian salutkan bersama serbuk roti. Goreng roti sosej yang telah siap digulungkan dengan api yang serdehana. Siap untuk dihidangkan🤗.
Baca :  Resepi Biskut Coklat Chip ala Famous Amos Enak 6 Langkah

Seterusnya, salutkan roti sosej dengan serbuk roti. Apabila Sosej Roll Cheese sudah siap digoreng, inilah hasilnya. Anda juga boleh meletakkan apa-apa sos mengikut cita rasa anak kecil anda. Resepi roti sosej kukus atau goreng memang menjadi kegemaran kami anak beranak. Mudah dan sangat sedap dicicah bersama sos sili atau mayonis.