Ramuan Kek pisang choc cip yang Lezat

By | Mei 9, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek pisang choc cip mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek pisang choc cip dalam langkah mudah 5 yang berikut. Melihat gambar kek yang ditayang menjadikan saya sangat teringin untuk mencuba. Berbalik pada kek pisang ini, ianya memang sedap, memang lembab dan secukup jer kemanisannya. Selalunya kek pisang ni susah sikit nak jadi.

The perfect chocolate chip cookie should be soft, chewy, and crispy, all at the same time, with just the right amount of chocolate chips. Tak cukup dalam kek tu ada pisang dekat atas pun ada extra pisang tau. Kek pisang kasih sayang ni laku keras sebab kek ori kan mesti ramai cari. Dalam panduan ini, kami menggunakan 10 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek pisang choc cip yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 5, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Kek pisang choc cip

Sila rakan rakan menyediakan 10 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek pisang choc cip di bawah.

  1. 250 – tepung gandum.
  2. – Setengah sudu teh serbuk penaik.
  3. – Setengah sudu teh soda bikabonat.
  4. 230 gm – gula*.
  5. 230 gm – minyak*.
  6. 300 gm – pisang beranggan atau emas*.
  7. 4 – biji telur.
  8. 100 gm – choc chip.
  9. 50 gm – almond slice untuk hiasan.
  10. – Setengah sudu kecil esen vanila.
Baca :  Resepi Nasi Ayam Penyet Cepat 33 Bahan

Lihat juga resipi untuk Chocolate chips cookies. Lokasi pabrik pembuatan Kek Pisang Villa yang semula berada di kawasan Batu Aji kemudian dipindahkan ke Batam Center agar Kek Pisang Villa merupakan salah satu buah pemikiran dari seorang pria bernama Denny Delyandri. Bosan dengan penghasilan pas-pasan saat bekerja di pabrik. A wide variety of pisang options are available to you, such as type, product type, and style.

Langkah untuk membuat resepi Kek pisang choc cip

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 5 langkah-langkah membuat resipi Kek pisang choc cip ini.

  1. Kisar bahan bertanda dengan pengisar selama 2 minit.
  2. Ayak tepung bersama dengan serbuk penaik, letak di tepi..
  3. Masukkan tepung didalam bahan yang dikisar, kacau sebati..
  4. Kemudian masukkan choc chip..
  5. Masukkan bahan ke dalam loyang 8×8 inci, tabur almond slice dan bakar selama 45 minit, suhu 150 darjah atau sehingga masak.

Watch how to make our best soft chocolate chip cookies: A few years ago, when we were living in the Philippines, I accidentally discovered my new favorite way to make cookies. The recipe is now two years old, but if you like to creep, they can be. Resipi Biskut raya Double Choc Chips yang sangat sedap, mudah dan sesuai disediakan untuk sambutan Hari Raya Aidilfitri. Biskut Double Choc Chips ni memang sedap dan rangup. Menerusi perkongsian saudari Mariana Zainal, resipi ni memang sangat senang kerana bahan-bahannya guna.