Resepi Cucur Jagung Lemak Manis Sedap 4 Langkah

By | Jun 24, 2021

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cucur Jagung Lemak Manis di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cucur Jagung Lemak Manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Resepi simple & yum hanya di dapur TS. Hiriskan jagung daripada tongkol jagung mengikut kesukaan (nipis @ tebal). Jagung tidak perlu direbus terlebih dahulu.

Yang ini wajib cuba sebab sedap sangat! Cucur Manis Cucur Kembong Viral Cucur Gemok Viral Mesti Cuba. Cekodok Bom Jagung Lemak Manis Super Berkrim. lola lofar channel.

Daftar isi :

4 Bahan – Bahan Resepi Cucur Jagung Lemak Manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cucur Jagung Lemak Manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 – paket Tepung Cucur Lemak Manis Adabi.
  2. Sedia 4 – sudu besar Tepung Gandum (mumbung).
  3. Sedia 350 ml – air (300ml air panas,50ml air suhu bilik)Aznie tak habiskn.
  4. Sedia 1 – tongkol jagung.

Cucur Kembung Manis Rangup di Luar, Lembut di Dalam Senang sangat cara untuk membuatnya. Untuk anda yang sukakan cucur manis bolehlah cuba resipi cucur labu yang lembut di dalam dan rangup di luar ini! Resepi Paling Senang Masak Cucur Lemak Manis. Resepi ,TIPS RAHSIA Cucur Susu Lemak Manis/Cucur Kembong Rangup & Sedap.

Baca :  Resepi Nasi goreng corned beef Enak 4 Langkah

4 Cara Penyediaan Cucur Jagung Lemak Manis

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cucur Jagung Lemak Manis pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Cara Hiriskan jagung daripada tongkol jagung mengikut kesukaan (nipis @ tebal). Jagung tidak perlu direbus terlebih dahulu. Masukkan ke dalam bekas adunan..
  2. Masukkan sepaket Tepung Cucur Lemak Manis Adabi dan 4 sudu besar Tepung Gandum Faiza serta air ke dalam bekas adunan berisi hirisan jagung tadi. Gaul hingga sebati..
  3. Biarkan adunan lebih kurang 5 minit. Panaskan minyak dan boleh mula menggoreng..
  4. Balik-balikkan cucur untuk mendapatkan cucur yang garing. Boleh dimakan begitu sahaja atau dicicah dengan sos mengikut citarasa. Rangup di luar, lembut di dalam..

Resepi Cucur Jagung Rangup Dan Lembut. Resep Perkedel Jagung Krispi Di Luar Lembut Di Dalam. Lalu kiat apa saja yang bisa dulur terapkan untuk menanam jagung manis yang menghasilkan panen memuaskan seperti Pak Pariadi, Mitra kami ? Cara menanam jagung manis secara tepat dan mudah. Mendapatkan Benih Jagung Manis Tahap pertama dalam cara menanam jagung manis adalah pengadaan bibit jagung manis.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cucur Jagung Lemak Manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!