Resepi Brownies Kedut sebelum usia😆 Mudah 6 Bahan

By | November 10, 2021

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Brownies Kedut sebelum usia😆 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Brownies Kedut sebelum usia😆 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

6 Bahan – Bahan Resepi Brownies Kedut sebelum usia😆

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Brownies Kedut sebelum usia😆 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 200 g – Dark Choc(coin).
 2. Sedia 100 g – Butter.
 3. Sedia 140 – Self Raising Flour.
 4. Sedia 2 – Biji Telur(gred A)@ 3Biji Telur(gred C).
 5. Sedia 3 g – Serbuk Koko.
 6. Sedia 130 g – Brown Sugar.

7 Cara Membuat Brownies Kedut sebelum usia😆

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Brownies Kedut sebelum usia😆 pula. Simple saja cuma 7 langkah.

 1. Dengan menggunakan kaedah Double Boil,cairkan Butter+Dark Choc,sentiasa kacau sehingga cair.
 2. Bakar suhu 170c selama 30minit(bergantung pada oven).
 3. Kacau Telur dan Brown Sugar sehingga sebati..
 4. Apabila coklat cair,masukkan telur+brown Sugar,Serbuk koko&Self Raising Flour.
 5. Kacau sehingga sebati&masukkan ke dalam loyang 9" yg telah diletakkan baking paper. Tabur almond/choc [email protected] shj topping yg anda suka..
 6. ❤Tips,Panaskan oven 5minit sebelum masukkan brownies&pastikan adunan masih dlm keadaan [email protected] utk dptkan kedutan kt permukaan brownies.❤.
 7. Selamat Mencuba❤.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Brownies Kedut sebelum usia😆 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!