Resepi Popia Cheese Mudah 8 Bahan

By | Jun 15, 2022

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Popia Cheese di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Popia Cheese yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Popia Cheese, Cheese is selfcare ! In Thai cuisine, two types of popia (Thai: เปาะเปี๊ยะ) are popular: popia sot (fresh spring roll) and popia thot (deep-fried spring roll). In addition, Thai cuisine has also incorporated the Vietnamese summer.

Banyak yang buat popia cheese untuk berniaga juga. Ramai yang suka dan ketagih makan camilan ini. Kerepek popia cheese atau juga disebut sebagai keropok popia cheese adalah sebuah makanan ringan atau kudapan yang sesuai terutamanya untuk golongan kanak-kanak.

8 Bahan – Bahan Resepi Popia Cheese

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Popia Cheese ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia – Kulit popia.
  2. Sedia – Isi ayam 155g (lebih pun x apa).
  3. Sedia 10 batang – sosej.
  4. Sedia 1 tin – sos keju.
  5. Sedia – Mix herba.
  6. Sedia 1 – bawang besar/ bawang hollen.
  7. Sedia – Mozarella cheese.
  8. Sedia – Minyak masak.

POPIA CHEESE VOLCANO style Yunique Culinaire! Goreng api slow jgn kuning sgt. Carbonara Cheese Popiah的做法分享! 让你吃到爆浆的美味薄饼! Самые новые твиты от Cheese Popia (@Cheesepopia): "Slm orang Bangi, ada sesiapa tahu nombor plumber tak? Popia cheese popia cheese popia cheese.

Baca :  Cara Membuat My pancake Enak 10 Bahan

11 Cara Memasak Popia Cheese

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Popia Cheese pula. Simple saja cuma 11 langkah.

  1. Bahan2nya..
  2. Isi ayam dipotong dadu..bawang juga di potong dadu.sosej di potong ikut cita rasa sendiri..
  3. Panaskan kuali dan masukkan sedikit minyak.Apabila minyak sudah panas,masukkan bawang yg dipotong dadu tadi..kacau hingga naik bau dan garing..
  4. Kemudian masukkan isi ayam…masak hingga keperangan.apabila sudah keperangan masukkan sos keju dan sosej serta sedikit mix herba.masak sehingga pekat.Padam api dan biarkan sehingga sejuk..
  5. Sediakan kulit popia dan letak sesudu isi yang sudah dimasak kemudian masukkan mozarella cheese.kemudian gulung dgn kemas..
  6. Gulung sehingga habis.kemudian baru di goreng..
  7. Gunakan minyak yang banyak untuk menggoreng dan api hendaklah kecil supaya kulit dalam popia masak dan kekal rangup bila sudah sejuk..
  8. Masak sehingga keperangan.Balik balik kan supaya masak sekata..
  9. Apabila sudah masak,angkat dan toskan minyak..
  10. Susun di pinggan dan boleh la makan..
  11. Isi dalamnya..Menyelerakan,sedap dan mudah.Selamat mencuba…

Popia Cheese Berhantu oleh RAFA Homemade. Popia Cheese Berhantu, Cheese Lovers Patut Cuba!. Salam dan hai, siapa peminat kerepek popia di sini? Resepi Popiah carbonara cheese ni adalah video yang pertama saya upload di YouTube semasa bulan puasa kali ni dan mendapat sambutan paling banyak berbanding resepi yang lain. Popia Cheese Carbonara, sebuah hidangan inovasi yang kini semakin popular dan digemari oleh ramai orang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Popia Cheese ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!

Baca :  Cara Membuat Cucur Manis Cepat 5 Langkah
Carian Resepi :popia goreng cheese