Resepi Olahan Biskut Coklat Chip ala Famous Amos yang Cepat

By | Julai 27, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Biskut Coklat Chip ala Famous Amos mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Biskut Coklat Chip ala Famous Amos dalam langkah mudah 6 yang berikut.

Dalam panduan ini, kami menggunakan 9 ramuan memasak untuk membuat Resipi Biskut Coklat Chip ala Famous Amos yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 6, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Biskut Coklat Chip ala Famous Amos

Sila rakan rakan menyediakan 9 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Biskut Coklat Chip ala Famous Amos di bawah.

 1. 227 g – salted butter.
 2. 225 g – gula castor.
 3. 200 g – brown sugar.
 4. 2 – biji telur (saiz B).
 5. 2 sudu teh – esen vanilla.
 6. 384 g – tepung gandum.
 7. 8 g – baking soda.
 8. 350 g – semi coklat chip.
 9. 140 g – badam cincang.

Langkah untuk membuat resepi Biskut Coklat Chip ala Famous Amos

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 6 langkah-langkah membuat resipi Biskut Coklat Chip ala Famous Amos ini.

 1. Bakar badam selama 10minit kemudian sejukkan..
 2. Satukan butter, gula castor,brown sugar,esen vanilla mixer hingga sebati sahaja, tahap kelajuan guna nombor 1 ya, kemudian masukkan telur pukul sebati sahaja jangan pukul hingga kembang, masukkan tepung dan baking soda kaup balikkan dengan spatula. Jangan terlebih pukul ya nanti biskut mengembang besar tak cantik..
 3. Kemudian masukkan coklat chip dan badam, kaup balikkan hingga sebati..
 4. Bila sudah sebati, masukkan adunan ke dalam peti sejuk bawah selama 1 jam atau lebih, bergantung kepada peti sejuk masing-masing..
 5. Sekiranya aunan menjadi sedikit keras, Sudukan adunanguna sudu kecil ya,sebab biskut akan sedikit kembang, jarakkan susunan bagi ruang untuk biskut kembang, lebihan adunan masukkan semula dalam peti sejuk, keluarkan jika hendak di bakar..
 6. Bakar selama 20minit, suhu 180°, untuk oven saya yang bersaiz 40L, saya bakar selama 20minit api atas bawah, suhu 150, sejukkan biskut tadi kemudian dimasukkan ke dalam bekas kedap udara, siap!.