Bahan Kuah durian yang Mudah

By | Mei 12, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kuah durian mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kuah durian dalam langkah mudah 4 yang berikut. Kondisi gigi dan tulang Anda bisa lebih terjaga dari beberapa. Jika pulut dimakan dengan kuah durian, ada beberapa cara: a. kukus kering beras pulut yang dibasuh. Roti Jala Kuah Duren siap di sajikan.

Jual buah durian Medan, durian montong, daging durian dan pancake durian. Durian manis, matang pohon, bebas pengawet di lapak online Ucok Durian Medan. Makanya kami terpaksa beli isi durian sahaja. Dalam panduan ini, kami menggunakan 6 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kuah durian yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 4, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Kuah durian

Sila rakan rakan menyediakan 6 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kuah durian di bawah.

  1. 10 ulas – durian.
  2. 1 – senduk kecil santan.
  3. 1 – sdb gula perang.
  4. – Secubit garam.
  5. – Sehelai daun pandan.
  6. 3 cawan – air.

Walaupon kos isi durian ni agak mahal, tp hrga jualan roti jala dan pulut kuah durian kami masih. Kabar gembira bagi Anda pecinta buah durian. Buah durian diam-diam mengandung antioksidan yang cukup tinggi. Durian grows extensively in Southeast Asian countries, including Indonesia, Malaysia, and Thailand.

Langkah untuk membuat resepi Kuah durian

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 4 langkah-langkah membuat resipi Kuah durian ini.

  1. Masukkan durian dan gula perang bersama air dan daun pandan.. masak atas api sederhana. Kacau sebati..
  2. Biar sehingga gula cair. Masukkan santan serta garam..
  3. Kacau hingga mendidih. Keluarkan daun pandan. Tutup api..
  4. Siap untuk dihidang..
Baca :  Cara Memasak Durian Crepe yang Mudah

I love eating durian jam with thin crepes or white bread while it's still warm. Buah durian memiliki rasa yang sangat enak, akan tetapi jika dimakan secara berlebihan akan menyebabkan mual atau pusing. Selain itu, bagi beberapa orang yang tidak. Harga buah durian daripada pelbagai jenis bakal kembali ke harga asal, termasuklah Jadi, buat penggemar durian. kalau masih belum merasa buah durian kegemaran. Kabartani.com – Durian adalah salah satu jenis buah-buahan yang mempunyai nilai ekonomis tinggi.