Ramuan Kek Pisang Coklat yang Enak

By | Julai 8, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek Pisang Coklat mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek Pisang Coklat dalam langkah mudah 10 yang berikut. Kek Pisang Coklat menggunakan Periuk Nasi.. Alhamdulillah dapat buat video Kek Pisang Coklat pula. Resipi ada dalam video dan kat bawah ni 👇👇.

Selalunya kek pisang ni susah sikit nak jadi. Kali ni saya nak kongsikan resepi kek pisang gebu yang sangat senang dan confirm jadi punya. Cara mudah untuk menyediakan Kek Pisang Coklat Kluster Kayangan yang sangat sedap dan mudah disediakan. Dalam panduan ini, kami menggunakan 11 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek Pisang Coklat yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 10, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Kek Pisang Coklat

Sila rakan rakan menyediakan 11 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek Pisang Coklat di bawah.

 1. – bahan a.
 2. 180 g – tepung naik sendiri.
 3. 20 g – serbuk koko.
 4. 1 sudu teh – baking powder.
 5. 1/2 sudu teh – soda bikarbonat.
 6. 1/4 sudu teh – garam halus.
 7. – bahan b.
 8. 300 g – pisang (timbang selepas dibuang kulit).
 9. 160 g – gula pasir.
 10. 190 ml – minyak masak.
 11. 3 – biji telur gred A/B.

Tujuannya supaya topping timbul dan tidak tenggelam ke dalam kek semasa dibakar. "Ketahui Bagaimana Untuk Menghasilkan Kek Coklat Yang Sedap Untuk Tetamu, Keluarga Ataupun Untuk Perniagaan Dari Rumah Walaupun Tiada Pengalaman Membuat Kek Sebelum Ini". Resepi Kek Pisang Lembap yang sangat sedap, gebu dan lembut. Sesuai sangat untuk dibuat hidangan minum petang bersama keluarga. Cara nak buatnya pun mudah kerana Che Nom hanya.

Baca :  Resepi Kek Pisang Kukus yang Cepat

Langkah untuk membuat resepi Kek Pisang Coklat

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 10 langkah-langkah membuat resipi Kek Pisang Coklat ini.

 1. Sediakan bahan-bahan.
 2. Ayak semua bahan A. Ketepikan dulu.
 3. Blender bahan B.
 4. Masukkan bahan A ke dalam bahan B.
 5. Gaul sebati.
 6. Tuang adunan ke dalam loyang saiz 9.
 7. Hiris nipis sedikit pisang sebagai hiasan.
 8. Bakar suhu 180c selama 1 jam di rak paling bawah(ikut oven masing-masing).
 9. Dah siap dibakar.
 10. Siap untuk dihidang.

Kek pisang merupakan antara resipi yang paling asas dan sangat mudah untuk dibuat. Resipi ini dikongsikan oleh Nina Diana. Menurutnya, pemilik resipi asal untuk Kek Pisang Coklat Lembap yang. Melihat gambar kek yang ditayang Berbalik pada kek pisang ini, ianya memang sedap, memang lembab dan secukup jer kemanisannya. Pisangnya pun bermacam-macam, dari pisang kepok, pisang ambon, pisang raja, pisang uli dan ampyang.