Ramuan Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake) yang Mudah

By | Mei 14, 2022

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake) mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake) dalam langkah mudah 6 yang berikut.

Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake) Dalam panduan ini, kami menggunakan 15 ramuan memasak untuk membuat Resipi Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake) yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 6, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Ramuan untuk membuat Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake)

Sila rakan rakan menyediakan 15 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake) di bawah.

 1. – Bahan Base.
 2. 90 g – mentega tanpa garam.
 3. 26 keping – biskut tiger coklat.
 4. – Bahan Filling.
 5. 500 g – cream cheese.
 6. 200 ml – whipping cream.
 7. 1 sudu makan – gula aising.
 8. 1 sudu teh – esen vanilla.
 9. – Sos Butterscotch.
 10. 3 – sudu besar mentega.
 11. 3/4 cawan – whipping cream.
 12. 1 cawan – gula perang.
 13. 1 ulas – buah durian.
 14. – Bahan Hiasan.
 15. 1 cawan – almond nibs.

Langkah untuk membuat resepi Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake)

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 6 langkah-langkah membuat resipi Durian Butterscotch Cheesecake (versi Biscoff Cheesecake) ini.

 1. Kisar separa hancur biskut tiger dan masukkan ke dalam mangkuk. Cairkan mentega dan masukkan ke dalam mangkuk biskut. Gaul rata..
 2. Masukkan biskut yang digaul mentega tadi ke dalam loyang yang telah dialas baking paper. Tekan rata tapi jangan padat. Simpan dalam peti sejuk..
 3. Seterusnya, pukul cream cheese hingga kental. Masukkan gula aising dan esen vanilla. Pukul lagi hingga sebati. Ketepikan..
 4. Dalam mangkuk yang berasingan pukul whipping cream hingga kembang. Satukan cream cheese dengan whipping cream. Kaup balik dengan menggunakan spatula hingga sebati. Tuangkan ke dalam loyang biskut yang di sejukkan tadi. Ratakan. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 3 -4 jam..
 5. Untuk topping, satukan mentega dan gula perang. Kacau sehingga gula mula cair dan masukkan whipping cream serta isi durian. Kacau hingga pekat dan likat. Sejukkan..
 6. Tuangkan ke atas cheesecake. Masukkan semula ke dalam peti sejuk selama 1-2 jam. Keluarkan cheesecake dan tabur almond nibs. Siap !.