Cara Memasak Tempe goreng (air fryer) Enak 3 Bahan

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Tempe goreng (air fryer) di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tempe goreng (air fryer) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Comes With Customisable Programmes, Variable Heat Settings & One-Touch Controls Resep Tempe Goreng Air Fryer. Berhubung ada mainan baru 😁 & susah banget nyari resep/bahan pembelajaran indonya, saya ke depannya pengen sharing resep masakan yg pake air fryer (mostly yg digoreng/deep fry/panggang). This air fryer tofu is completely worth getting an air fryer for, even if you never make anything else in it!

The humble tempeh (fermented soybeans) makes a tasty and healthy snack or side dish. Usually fried in oil, the tempeh prepared with the airfryer is even healthier because there is no oil involved. I like to marinate my tempeh with tumeric powder as tumeric not only provides flavour, it is has natural healing properties!

Daftar isi :

3 Bahan – Bahan Resepi Tempe goreng (air fryer)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tempe goreng (air fryer) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia – Tempe 1 bungkus.
  2. Sedia – Garam 1/2 sdk.
  3. Sedia 2 – sdk minyak zaitun / masak.
Baca :  Cara Memasak Popia Carbonara Simple Enak 8 Bahan

Ingredients: Tempeh; Soy Sauce; Tumeric Powder; Method. Tempe Goreng Air Fryer Berhubung ada mainan baru 😁 & susah banget nyari resep/bahan pembelajaran indonya, saya ke depannya pengen sharing resep masakan yg pake air fryer (mostly yg digoreng/deep fry/panggang). Air fryer sendiri bisa menggoreng beberapa jenis makanan, mulai dari makanan beku, daging ayam, tahu, tempe, dan kerupuk. Tapi, kamu tidak bisa menggoreng bahan makanan cair, ya.

3 Instructions Tempe goreng (air fryer)

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tempe goreng (air fryer) pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Potong nipis tempe..
  2. Minyak + garam.
  3. Bakar di air fryer 180c 10 minit. Tengah jalan, terbalikkan..

Jadi, nggak bisa tuh dipakai untuk membuat tempe mendoan atau ayam goreng kremes. Diiklankan sebagai cara yang guilt-free dan sihat untuk menikmati makanan goreng kegemaran anda, air fryer menjadi item must-have dalam setiap dapur baru-baru ini. Air fryer adalah perkakas dapur popular yang digunakan untuk menyediakan makanan bergoreng seperti ayam goreng dan french fries tanpa perlu menggoreng dengan minyak masak. Dengan air fryer, anda bisa menggoreng berbagai makanan seperti daging, frozen food, seafood, tahu dan tempe, kentang, atau kerupuk. Tak hanya itu saja, anda bisa menggunakan air fryer untuk membakar roti, memanggang steak, sampai memanggang cookies.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tempe goreng (air fryer) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!

Carian Resepi :resepi mee goreng language:id