Resepi Olahan Kek coklat moist yang Lezat

By | September 14, 2021

Hello kawan rakan, Adakah anda mencari resepi bagaimana untuk membuat Kek coklat moist mudah ? Jika benar, rakan rakan boleh membaca dan mengikuti panduan resipi bagaimana untuk membuat Kek coklat moist dalam langkah mudah 3 yang berikut. Bila sebut kek coklat, pasti terbayang rasanya yang manis. Ditambah pula dengan topping coklat, menambahkan lagi kemanisan yang sedia ada. Bagi anda yang nak cuba buat kek coklat mpoist yang kurang manis, resipi perkongsian saudari Ummydarwisha Mansor ni boleh anda cuba.

Ada banyak juga resepi kek yang pernah saya kongsikan sebelum ni. Tapi rupanya kek coklat lembap kukus ni tak pernah lagi saya kongsikan resepinya. Baru sekarang teringat nak kongsikan resepinya bila ramai yang menanyakan pasal kek coklat. Dalam panduan ini, kami menggunakan 11 ramuan memasak untuk membuat Resipi Kek coklat moist yang lazat dan lazat. Di samping itu, kita hanya memerlukan langkah 3, ia pasti sangat mudah untuk rakan kawan cuba di rumah.

Daftar isi :

Ramuan untuk membuat Kek coklat moist

Sila rakan rakan menyediakan 11 ramuan yang diperlukan untuk membuat Resipi Kek coklat moist di bawah.

 1. – Bahan A.
 2. 1 1/2 cawan – tepung gandum.
 3. 1 cawan – serbuk coklat.
 4. 1 sudu teh – soda bikarbonat.
 5. 1 sudu teh – baking powder.
 6. – Bahagian B.
 7. 1 cawan – gula.
 8. 2 – biji telur.
 9. 1 cawan – minyak.
 10. 1 cawan – susu pekat.
 11. 1 cawan – air panas.

Kek ini sengaja disediakan lebih awal kerana selepas beberapa hari, ianya lagi moist dan lagi sedap. Kejadian kek kali ini juga sangat memuaskan. Nana dan Juita membuat Ganache coklat untuk menghias kek ini di samping menggunakan buah strawberry segar. Kalau sebelum ini saya mempunyai a keeper recipe untuk Kek Coklat versi bakar, yang ini pula boleh dijadikan a keeper recipe untuk Kek Coklat versi kukus pula.

Baca :  Bahan Banana Cake yang Lezat

Langkah untuk membuat resepi Kek coklat moist

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek coklat moist ini.

 1. Satukan bahagian B. Blender seketika.
 2. Ayak kesemua bahan A dan masukkan ke dalam bahan B sedikit demi sedikit..
 3. Kukus selama 45 minit api sederhana. Selamat mencuba resepi mudah ini.

Klik di SINI untuk melihat resepi the best moist ever chocolate cake yang saya biasa guna sebelum ini dan akan selalu digunakan di masa hadapan. Resipi Kek Coklat Moist Paling Sedap. Pada permulaan Nina memberanikan diri dengan dunia baking ini adalah dengan kek coklat. Dan Nina dah try pelbagai versi kek coklat. Tambah pisang dan lenyekkan hingga hancur.