Cara Membuat Nutella & Banana Baked French Toast Casserole Sedap 9 Bahan

By | Februari 23, 2021

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Nutella & Banana Baked French Toast Casserole di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Nutella & Banana Baked French Toast Casserole yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

9 Ingredients of Resepi Nutella & Banana Baked French Toast Casserole

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Nutella & Banana Baked French Toast Casserole ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia – Bancuhan Telur.
 2. Sedia 1 – biji telur B.
 3. Sedia 1/4 cawan – susu penuh krim.
 4. Sedia – Secubit garam.
 5. Sedia 1/2 tsp – esen creamy vanilla.
 6. Sedia 1 tsp – butter.
 7. Sedia – 5-8 keping roti.
 8. Sedia – Nutella utk sapuan.
 9. Sedia – 1 biji pisang didadu.

5 Cara Membuat Nutella & Banana Baked French Toast Casserole

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Nutella & Banana Baked French Toast Casserole pula. Simple saja cuma 5 langkah.

 1. Buang kulit dan leperkan roti..
 2. Sapu nutella dan taburkan pisang di hujung. Sapu tebal2 lebih dari dalam gambar nanti efek meleleh😆. Sy punya setakat 5 pcs tu dah habis dah. Gulung ketat..
 3. Pukul sampai sebati bahan cecair. Nota = Jika suka serbuk kayu manis boleh letak, sy tak suka jadi sy abaikan..
 4. Celup gulungan roti ke dalam bancuhan telur tadi dan susun dalam bekas. Tuang bancuhan lepas siap susun. Nota = Sy guna bekas foil sebab nak muatkan dalam AF..
 5. Panaskan dulu AF 160°C 10 minit (Birkeshire). Bakar 10 minit. Lain AF lain setting nya ye. Biarkan sekejap sebelum taburkan aising..
Baca :  Resepi Nasi Tomato Bersama Ayam Masak Merah by Rina Mudah 28 Bahan

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Nutella & Banana Baked French Toast Casserole ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!